Μ. Ντράγκι: Υποστηρίζω τη πρόταση Σόιμπλε

Για την Ελλάδα, τα ομόλογα αλλά και την πρόταση του Β. Σόιμπλε έκανε λόγο, μεταξύ άλλων,  ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί, τη Δευτέρα, στο περιοδικό Der Spiegel.

«Το πρόγραμμα (ενν. αγοράς ομολόγων των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρωζώνης

από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) δεν αφορά καθόλου την Ελλάδα, καθώς απευθύνεται αποκλειστικά σε χώρες, οι οποίες εξακολουθούν χρηματοδοτούνται από τις αγορές κεφαλαίων», επισημαίνει.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Ντράγκι υπεραμύνεται της απόφασης της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων από τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι «τα επιτόκια σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες περιείχαν πρόσθετη επιβάρυνση για εικασίες σχετικά με ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης, άρα, επειδή αυτές οι εικασίες ήταν αδικαιολόγητες, έπρεπε να δράσουμε για να τις καταπολεμήσουμε».

«Υποστηρίζω ρητά την απόφαση»

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ υποστηρίζει την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαίου Επιτρόπου Νομισματικών Υποθέσεων.

«Υποστηρίζω ρητά την πρόταση», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ στη συνέντευξή του στο Spiegel και προσθέτει: «Είμαι βέβαιος ότι, αν θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία στην Ευρωζώνη, οι χώρες θα πρέπει να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι κυβερνήσεις έλαβαν αποφάσεις, οι οποίες πριν από έναν χρόνο θα ήταν αδιανόητες. Αυτή είναι μια πρόοδος, αλλά δεν αρκεί».

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα