«Μαγική» εικόνα παρουσίασαν στις απολογίες τους ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Διαφορετική υπερασπιστική γραμμή ακολούθησαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Χρήστος Παππάς για να καταρρίψουν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και αφορούν τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε πως η δίωξή του είναι καθαρά πολιτική.

Από την πλευρά του

ο φερόμενος ως «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την μαραθώνια απολογία του επιχείρησε να βγάλει από πάνω του την «ταμπέλα» του ναζιστική και τα κείμενα που έγραφε σε νεαρότερη ηλικία. Δήλωσε μάλιστα ότι δεν ασπάζεται τον εθνικοσοσιαλισμό της Γερμανίας του Μεσοπολέμου και καταδίκασε όλες τις μορφές βίας. Ερωτηθείς σχετικά για τα τάγματα εφόδου υποστήριξε τα εξής: Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή δε διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε ένα έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικίες που να αναφέρει τάγματα εφόδου.

Όλη η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Αρνούνται την αποδιδόμενη σε εμένα κατηγορία και συμπληρωματικά σας απαντώ τα εξής:

Ερώτηση: Στα αντίγραφα της δικογραφίας τα οποία σας έχουν δοθεί περιλαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις, έγγραφα, απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες και στοιχεία επικοινωνίας σταθερών και κινητών τηλεφώνων και αντίγραφα εκκρεμών δικογραφιών προσώπων φερόμενων ως σχετιζόμενων με τη Χρυσή Αυγή. Ποια η θέση σας επί του αποδεικτικού υλικού εν γένει και επί ειδικοτέρων αποδεικτικών στοιχείων εφόσον επιθυμείτε να σχολιάσετε πιο συγκεκριμένα;

Απάντηση: Αρνούμαι κατηγορηματικά την αποδιδόμενη σε εμένα πράξη διότι ουδέν αποδεικτικό στοιχείο με συνδέει με αυτή αμέσως ή εμμέσως και επιφυλάσσομαι κατά την πορεία της εξετάσεως να απαντήσω με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο στα επιμέρους ερωτήματά σας.

Ερώτηση: Μεταξύ των περιεχομένων στη δικογραφία εγγράφων υπάρχουν ένα φερόμενο ως καταστατικό της Χρυσής Αυγής και ένα ενημερωτικό ιδεολογικού χαρακτήρα φυλλάδιο τιτλοφορούμενο «Πρωτεσίλαος». Πως σχολιάζετε τα συγκεκριμένα έγγραφα και παρακαλώ διευκρινίστε εάν απηχούν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής σήμερα;

Απάντηση: Ουδεμία σχέση έχει το έγγραφο αυτό με το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής που έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο, το οποίο παρελήφθη αρμοδίως. Το αυτό ισχύει και για το ενημερωτικό φυλλάδιο που μου αναφέρατε. Τα δυο ψευδεπίγραφα κείμενα απηχούν ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της ΧΑ η οποία υπερασπίζεται τις αρχές και θέσεις του ελληνικού εθνικισμού. Δεν γνωρίζω ποιος έχει συγγράψει ή κατασκευάσει τα συγκεκριμένα κείμενα. Δεν ενθυμούμαι να έχω δει παρόμοιο κείμενο στο παρελθόν ούτε θυμάμαι να έχει τεθεί υπόψη μου από οποιονδήποτε άλλο στους εθνικιστικούς κύκλους.

Ερώτηση: Στο περιοδικό Χρυσή Αυγή στο οποίο κατά τη δεκαετία του ΄80 είχε κατά καιρούς δημοσιεύσει κείμενα απηχούσε εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις. Ειδικότερα δε τα κείμενα που δημοσιεύατε ομοίως απηχούσαν τέτοιες αντιλήψεις;

Απάντηση: Απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές τότε δηλαδή προ 35ετίας τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου αλλά εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα. Για αυτό ακριβώς το λόγο η Χρυσή Αυγή ουδέποτε υιοθέτησε επίσημα εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα αλλά μόνο αρχαιοελληνικά, σύμβολό της δε είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος.

Ερώτηση: πως σχολιάζετε το επισυναφθέν στο φερόμενο ως καταστατικό της ΧΑ κείμενο υπό τον τίτλο Η αρχή του αρχηγού εκφράζει τις αρχές της Χρυσής Αυγής ως προς τον τρόπο λειτουργίας της σε ηγετικό επίπεδο;

Απάντηση: Κατηγορηματικά απαντώ όχι, το κείμενο αυτό είναι ψευδεπίγραφο όπως ακριβώς και το φερόμενο ως καταστατικό της Χρυσής Αυγής. Δεν ξέρω γερμανικά αλλά όπως πληροφορούμαι η λέξη Φύρερ είναι γραμμένη λάθος γεγονός το οποίο καταδεικνύει τη σοβαρότητα του συγγραφέως.

Ερώτηση: Εχει προσκομιστεί στην ανάκριση το επίσημο καταστατικό της Χρυσής Αυγής το οποίο είναι κατατεθειμένο στον Αρειο Πάγο. Παρακαλώ διευκρινίστε μας την εσωτερική διάρθρωση της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Απάντηση: Κυρίαρχο όργανο του κόμματος είναι η κεντρική επιτροπή η οποία έχει 80 μέλη και εκλέγεται από το Συνέδριο το οποίο αποτελείται από αντιπροσώπους των κατά τόπους οπαδών του κόμματος. Η κεντρική επιτροπή εκλέγει δια ψηφοφορίας τον Γενικό Γραμματέα ο οποίος προτείνει αριθμό μελών της κεντρικής επιτροπής ως μέλη του πολιτικού συμβουλίου. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται δια ψηφοφορίας με την αρχή της πλειοψηφίας. Δεν υπάρχουν «πυρήνες». Υπήρχαν κατά το παρελθόν όταν ήταν ολιγομερέστερες οι οργανώσεις μας. Τώρα υπάρχουν τοπικές οργανώσεις. Πυρήνες πιθανόν αν υπάρχουν σε μικρά μέρη αραιοκατοικημένα όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συγκροτήσεως τοπικών επιτροπών.

Ερώτηση: ποια είναι η θέση του Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής ως αρχηγού του κόμματος. Και πως σχολιάζετε το γεγονός ότι σε συνέντευξη τύπου τη νύχτα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 σημαίνον στέλεχος του κόμματος και μετέπειτα βουλευτής κος Γερμενής έδωσε εντολή στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους να εγερθούν από την θέση τους κατά την είσοδό σας στην αίθουσα με το γνωστό παράγγελμα εγέρθητω.

Απάντηση: Είμαι απλώς ο επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής. Έχω ήδη απαντήσει στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος αναφερόμενος ανωτέρω στις προβλεπόμενες από το καταστατικό αρμοδιότητες του γγ και σε ό,τι αφορά το γνωστό συμβάν είναι μεμονωμένο και ατυχές δεν έχω ευθύνη για αυτό. Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα από την εσωτερική κομματική λειτουργία των τελευταίων ετών όπου, δεν επικράτησε η γνώμη μου ως Γενικός Γραμματέας αλλά επικράτησε η άποψη και θέση της κεντρικής επιτροπής. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την δημοκρατική διάρθρωση και λειτουργία του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Ερώτηση: Μετά τη θεματική άνοδο των ποσοστών του κόμματος της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και μετά την είσοδο αυτής στο ελληνικό κοινοβούλιο παρατηρήθηκαν ορισμένα φαινόμενα άγνωστα μέχρι τότες στην καθημερινή ζωή. Πλέον συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι πολλά στελέχη ή απλοί οπαδοί του κόμματος της Χρυσής Αυγής συστηματικώς εμφανίζονται με ομοιόμορφη εμφάνιση «στρατιωτικού τύπου» συνήθως μαύρο μπλουζάκι t-shirt με λογότυπο Χρυσή Αυγή μαύρο μπλε ή κόκκινο τζόκευ με το σύμβολο του κόμματος στρατιωτικό παντελόνι παραλλαγής χρώματος συνήθως μαύρου γκρίζου λευκού και στρατιωτικές αρβύλες. Τα πρόσωπα αυτά συχνά κινούνται ομαδικά και σε κάποια περίπτωση κινήθηκαν ως στρατιωτικό άγημα με βηματισμό( αναφερόμεθα στην εκδήλωση μνήμης στο Μελιγαλά που οργάνωσε ο Δήμος Μελιγαλά )Τέλος σημειώθηκαν περιστατικά οργανωμένης επιχειρήσεως μελών ή οπαδών.του κόμματος της ΧΑ με επικεφαλής βουλευτές κα με σκοπό τον έλεγχο των πιστοποιητικών νομίμου παραμονής και εργασίας αλλοδαπών μικροπωλητών στην Ελλάδα (στο Μεσολόγγι και στη Ραφήνα Αττικής που οι ομάδες αυτές-κατέστρεψαν-πάγκους-παρανόμων αλλοδαπών μικροπωλητών ως και συστηματικού ελέγχου από ομάδες οπαδών της ΧΑ σε νοσοκομεία της περιφέρειας με σκοπό τον εντοπισμό παρανόμως εργαζομένων αλλοδαπών νυχτερινών νοσοκόμων . Πως σχολιάζετε τα περιστατικά αυτά και ποια είναι η επίσημη θέση του κόμματος της Χρυσής Αυγής ;

Κατηγορηματικά έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τις οποίες είχα τη δυνατότητα να έχω ότι α) η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό; β) για τις λοιπές παράνομες πράξεις που μου αναφέρετε επίσης δηλώνων κατηγορηματικά ότι δεν τις / υιοθετώ και δημόσια τιε έχω καταγγείλει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στον κο Τράγκα* καθώς και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΟΝΤΡΑ και ΕΧΤΡΑ. Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα της πράσινης πτέρυγας είναι το οικολογικό ; τμήμα του κόμματος μέσα στις δραστηριότητες του οποίου; συμπεριλαμβάνεται και εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας. Γενικώς έχω δημόσια καταγγείλει τόσο μέσα στη Βουλή κάθε πράξη βίας όσο και στις όποιες ελάχιστες εμφανίσεις και δηλώσεις μου στα ΜΜΕ.

Ερώτηση: Αρκετά από τα περιστατικά βίας που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή αφορούν σε αλλοδαπούς μετανάστες. Ειδικώς ως προς το ζήτημα αυτό ποια είναι η θέση σας

Απάντηση: Καταδικάζω όλα αυτού του είδους τα επεισόδια /και αυτό το οποίο δημόσια διακηρύσσει η Χρυσή Αυγή είναι η αυστηρή τήρηση του / νόμου προς πάσα κατεύθυνση.

Ερώτηση: Ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής;

Απάντηση: Η βασική πηγή χρηματοδοτήσεως του κόμματος είναι η κρατική επιχορήγηση. Έχουν δημοσιευτεί επί του θέματος πλείστες συκοφαντικές ανακρίβειες και τους κάνει εντύπωση γιατί το μικρό αυτό για τα μέτρα λειτουργίας των κομμάτων ποσό μας είναι αρκετό . Μάλιστα αυτή τη στιγμή το κόμμα μας όχι μόνο δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ, όχι μόνο δεν ΄έχει λάβει δάνειο από τράπεζα αλλά έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό του και πλεόνασμα τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ .

Ερώτηση: Σύμφωνα με τη μαρτυρική κατάθεση του Δ. Ψαρρά περιεχόμενη στη δικογραφία από 25/9/2013 το καλοκαίρι του 2010 στις Θερμοπύλες απευθυνόμενος σε οπαδούς του κόμματος σας τους είπατε εσείς είσαστε τα τάγματα εφόδου και εν συνεχεία αναφερόμενος προφανώς σε αντίπαλους είπατε θα δούνε τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια φράση που φέρεται να προέρχεται από επίσημο εμβατήριο των ταγμάτων εφόδου του Χίτλερ. Ειπώθηκαν αυτά και αν ναι τι εννοούσατε;

Απάντηση: Αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Απευθυνόμενος στο κοινό τους είπα ότι ψευδώς και συκοφαντικά σας αποκαλούν τάγματα εφόδου, ενώ ξέρουν πολύ καλά τι ήταν τα τάγματα εφόδου όταν πράγματι οι ξιφολόγχες ακονίζονταν στα πεζοδρόμια. Τα λεγόμενα μου μάλιστα υπάρχουν σε τηλεοπτικό υλικό το οποίο δημοσιεύσιμε στην ιστοσελίδα μας.

Ερώτηση: Στην περιεχόμενη στη δικογραφία μαρτυρική κατάθεση της Σοφίας Βούλτεψη αναφέρονται πάλι τα τάγματα εφόδου όπως και σε καταγραφείσα τηλεφωνική συνομιλία της Χρύσας Ρουπακιά και περαιτέρω αναγράφεται δήλωση σας της 26ης Αυγούστου 2012 ότι «αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα αν θέλουν το εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή βγαίνουμε στους δρόμους να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» Έγιναν αυτές οι δηλώσεις και αν ναι ποιο το νόημα τους ;

Απάντηση: Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή δε διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε ένα έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικίες που να αναφέρει τάγματα εφόδου. Εις ότι αφορά το «αισθανόμαστε άβολα στη Βουλή» αναφέρομαι στις δεκάδες υβριστικές αναφορές σε μας χωρίς την οφειλόμενη από το Προεδρείο παρέμβαση προστασίας μας και επίσης το γεγονός ότι με τρόπο κατά την άποψη μας παράνομο μας αφαιρέθηκε η δυνατότητα ως πέμπτο κόμμα της βουλής να διαθέτουμε Αντιπρόεδρο. Με τη φράση « θα βγούμε στους δρόμους και τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος» εννοούμε ότι θα προβούμε στις νόμιμες κατά το Σύνταγμα συναθροίσεις- συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων θα δείξουμε στον ελληνικό λαό την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας εναντίον μας.

Ερώτηση: Πως σχολιάζετε τις λοιπές μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο μέτρο που αυτές είναι επιβαρυντικές για την εν γένει δραστηριότητα της Χρυσής Αυγή ς;

Απάντηση: Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι οι οποίοι κατέθεσαν κατά της Χρυσής Αυγής επί σειρά ετών συκοφαντούν τη Χρυσή Αυγή: Ουδέποτε δε μου ζήτησαν συνέντευξη ή την άποψη μου για τα όσα μου καταμαρτυρούσαν. Αντίθετα δημοσιογράφοι οι οποίοι μου έχουν πάρει συνέντευξη όπως οι κ.κ. Τράγκας, Κουρής, Άκης Παυλόπουλος Σταύρος Θεοδωράκης δεν εκλήθησαν ποτέ Συνεπώς ευλόγως θεωρώ ότι είναι επιλεκτική η κλήση σε μαρτυρία των εν λόγω προσώπων . Μάλιστα όπως με πληροφόρησε ο αδελφός μου με την έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενημερώθηκε από το δημοσιογράφο του Βήματος Βασίλειο Λαμπρόπουλο με τη φράση: «Προσέξτε κύριε Τάκη γιατί ετοιμάζουν από την αντιτρομοκρατική θεαματικές συλλήψεις με τζιπ». Το κινητό του αδελφού μου είναι στη διάθεση σας για τις κλήσεις που έχει λάβει από τον εν λόγω δημοσιογράφο.

Ερώτηση: Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την άρση απόρρητου των τηλεφωνικών συνδέσεων του Πατέλη Γεωργίου( 2110107875) και Λαγού Ιωάννη (6907717708) φαίνεται ότι α) τη νύχτα της 17/9/2013 σαράντα περίπου λεπτά μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα (ήδη 00:37 της 18/9/2013) φέρεστε να καλείτε τον Ιωάννη Λαγό από την κινητή σύνδεση με , αρ. 6907717700 και αμέσως μετά να δέχεστε κλήση από τον Ιωάννη Λαγό * στο ίδιο τηλέφωνο και Σημειώνεται ότι έχουν καταγραφεί πλήθος συνομιλιών του Ιωάννη Λαγού πριν και μετά το ανωτέρω τραγικό περιστατικό με τον Γ. Πατέλη. Ο δε τελευταίος έχει δεχτεί κλήσεις αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό από τον Γ. Ρουπακιά, β) από σταθερή σύνδεση με αρ. 2106985121 με στοιχεία κατόχου Μιχαλολιάκος Νικόλαος φαίνεται να λαμβάνουν χώρα 13 κλήσεις προς την παραπάνω σταθερή σύνδεση του Γεωργίου Πατέλη από χρονικό διάστημα 10:13 μέχρι 12:37 της 18/9/2013 ενώ ο τελευταίος φαίνεται να καλεί περί ώρα 12:21 της ίδιας ημέρας τη σταθερή σύνδεση 2106985175 με στοιχεία κατόχου επίσης Νικόλαος Μιχαλολιάκος Τι έχετε να σχολιάσετε;

Απάντηση: Εις ότι αφορά το πρώτο τηλέφωνο την επί 45 δευτερόλεπτα συνομιλία μου με τον Ιωάννη Λαγό αυτή αφορούσε την μετακίνηση μου της / επόμενης ημέρας , καθόσον αυτός επικοινωνεί για τα μέτρα ασφάλειας των μετακινήσεων μου με τον αρμόδιο αστυνομικό Διευθυντή κο Παυλόπουλο. Οι κλήσεις προς τον Πατέλη έγιναν από το κτίριο τεσσάρων ορόφων της οδού Μεσογείων όπου είναι η έδρα του κόμματος, οι δε αριθμοί αυτοί δεν είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ο προσωπικός μου αριθμός. Επιπλέον τις ώρες εκείνες αποδεδειγμένα δεν ήμουν στο χώρο των γραφείων , χώρο εις τον οποίο διέρχονται και εργάζονται άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα ο Πατέλης. Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το πρώτον το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Θα ήταν ευχής έργον εάν ήταν δυνατόν από πλευράς νομικής και τεχνικής να επιτευχθεί η απομαγνητοφώνηση των συγκεκριμένων συνομιλιών ,οι οποίες φέρονται ότι αφορούν το πρόσωπο μου. Τα τηλέφωνα αυτά είναι μεν στο όνομα μου, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν κατόπιν παραχωρήσεως με κεντρικά γραφεία του κόμματος, διότι ως βουλευτής δικαιούμαι επτά δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές.

Σκληρό υπόμνημα από τον Χρ.Παππά

Απολογητικό υπόμνημα-μανιφέστο και όνειρα ότι η Χρυσή Αυγή θα κυβερνήσει κάποτε τον τόπο και θα οδηγήσει τους υπεύθυνους της δυστυχίας τού… κόσμου ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης καταγράφει στην απολογία του ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα» στη διαδικτυακή του έκδοση, με μια προσωπική απολογία ο κουμπάρος του Ν. Μιχαλολιάκου και νονός της κόρης του Ουρανίας επιχείρησε να αποδομήσει το κατηγορητήριο εναντίον του, αλλά και του κόμματός του. Οι κορόνες του για την κοινωνική δράση της Χρυσής Αυγής δεν έπιασαν τόπο, αφού προφυλακίστηκε και σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να οδηγηθεί και αυτός στον Κορυδαλλό… Τις ποινικές διώξεις τις αποδίδει στην άνοδο της Χρυσής Αυγής και επιμένει ότι η ΝΔ είχε κατρακυλήσει δημοσκοπικά.

Δριμεία επίθεση κάνει μέσω της απολογίας του, που αποκαλύπτει «Το Βήμα» σε όλα τα πολιτικά κόμματα αποκαλώντας διαπλεκόμενους πολιτικούς εκείνους που δήθεν κρύβονται πίσω από τη δίωξη τους των «καθαρών», των πολιτικών της Χρυσής Αυγής. Απειλεί ότι «θα ζητήσουν λόγο από αυτούς που έχουν ζημιώσει τον τόπο», ενώ υποστηρίζει ότι οι βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής ήταν οι μόνοι που δεν είχαν λερώσει τα χέρια τους με κλεμμένο δημόσιο χρήμα και βρώμικες συναλλαγές.

Εξαίρει το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής αρνείται ότι τα μέλη της ήταν ρατσιστές• κυνηγούσαν μόνο τους παρανόμους, λέει. Δηλώνει την πεποίθησή του ότι εκείνοι θα έρθουν στην εξουσία…

«Δεν είχαμε καμία πρόσβαση στα ΜΜΕ» υποστηρίζει, παρ΄ ό,τι παραθέτει αναφορές από τηλεοπτικά κανάλια και συνεντεύξεις…

Αρνείται ότι υπήρχε στρατιωτική δομή της οργάνωσης, αλλά επιμένει ότι στο κόμμα τους δεν υπήρχαν «καρεκλοθήρες» και «ευρωκυνηγοί». Θα μπορούσε, λέει, κάποιο άτομο οπαδός του κόμματός τους να διαπράξει και αξιόποινες πράξεις αυτό, όμως δεν μπορεί να βαρύνει το κόμμα! Υπήρξαν, υπενθυμίζει, εγκληματικές δραστηριότητες ατόμων που ήταν επίσημα όργανα σε διάφορα κόμματα, όμως οι δραστηριότητες αυτές δεν χρεώθηκαν στα κόμματα…

Αναφέρεται σε αποσπάσματα του κατηγορητηρίου και δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εγκληματικές πράξεις στη δικογραφία, αλλά ούτε γνωρίζει τους δράστες, καθώς και την πολιτική τους ταυτότητα.

Δριμεία επίθεση και εναντίον του ενός προστατευόμενου μάρτυρα κάνει στην απολογία του ο βουλευτής Χρ. Παππάς, ο οποίος κάνει έκκληση ότι δεν πρέπει να μείνει μακριά από τα καθήκοντα του στη Βουλή…

Κασιδιάρης: Η δίωξή μου είναι καθαρά πολιτική

«Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δεν διασταυρώνεται το εις βάρος μου κατηγορητήριο με το αποδεικτικό δικογραφικό υλικό. Η εις βάρος μου δίωξη είναι καθαρά πολιτική, όπως αποδεικνύουν συγκεκριμένες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ, κ. Βορίδη. Ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό ότι για να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή πρέπει να χαρακτηρισθεί εγκληματική οργάνωση. Επισημαίνω ότι η συγκεκριμένη δήλωση είχε προηγηθεί κατά δύο σχεδόν ημέρες του τραγικού και καταδικαστέου εγκλήματος το Κερατσίνι» υποστήριξε στην απολογία του στον ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «ωμή παρέμβαση» της πολιτικής εξουσίας στο έργο της δικαστικής και υποστήριξε πως η ΧΑ εκφράζει τον εθνικισμό των Ελλήνων.

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Παρατηρώντας τη μέχρι τώρα αλληλουχία των γεγονότων, συμπεραίνω ότι πίσω από την εις βάρος μου δίωξη κρύβεται μια ωμή παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας που καταργεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου οι κ.κ Αθανασίου, Δένδιας και Σαμαράς’ Ο κ. Αθανασίου μίλησε για δίκαιη δίκη προτού καν περάσω από το γραφείο του ανακριτή. Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι η διαδικασία κινήθηκε κατόπιν προσωπικής εντολής και πίεσης του πρωθυπουργού».

Σε ερώτηση σχετικά με το «καταστατικό» του κόμματος που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ο κ. Κασιδιάρης απάντησε: «Τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα αναγνωρίζω, τα χαρακτηρίζω βλακώδη, ψευδεπίγραφα και κατασκευασμένα” [...} “Το κατηγορητήριο στηρίζεται σε φαντασιώσεις και ανοησίες των πολιτικών μας αντιπάλων. Μου προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου περιέλαβε στο πόρισμά της κάποια άθλια χειρόγραφα, τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει το επίσημο καταστατικό της στην κυρία Κουτζαμάνη, το οποίο είναι αναγνωρισμένο και περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες της πραγματικής δομής, λειτουργίας και οργάνωσης του κόμματός μου».

Σχετικά με την εσωτερική οργάνωση της ΧΑ απάντησε: «Η αρμοδιότητά μου στο κόμμα είναι η λειτουργία του γραφείου Τύπου και φυσικά η παρουσία μου στο Κοινοβούλιο και γι' αυτό δεν έχω να καταθέσω περαιτέρω λεπτομέρειες για τη λειτουργία των τοπικών οργανώσεων. Συνεπώς οι βαθμίδες ιεραρχίας, φαλλαγίτης, φαλλαγάρχες, λοχίτες κτλ και τα περί στρατιωτικής δομής, αποτελούν ανοησίες και φαντασιοπληξίες».

Ο κ. Κασιδιάρης, απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τη σχέση, ιδεολογική ή άλλη της Χρυσής Αυγής με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, απάντησε: «Η ΧΑ είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που εκφράζει πολιτικά και ιδεολογικά τον εθνικισμό των Ελλήνων. Επομένως είναι αδύνατον να υπάρξει οποιαδήποτε ταύτιση με ιδεολογίες που εκφράζουν άλλα έθνη. [....] Με ανάλογο σθένος η Χρυσή Αυγή αντιστέκεται στη σύγχρονη γερμανική οικονομική εισβολή που πλήττει την πατρίδα μας».

Ακόμη υποστήριξε: «Κάθε πράξη βίας είναι καταδικαστέα. η κεντρική διοίκηση της ΧΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με καμία πράξη βίας και προσωπικώς μπορώ να διαβεβαιώσω πως τα ονόματα τα οποία διάβασα στη δικογραφία αναφορικά με τα κακουργήματα, μου είναι παντελώς άγνωστα, πλην του Ρουπακιά, που το έμαθα από τα δελτία ειδήσεων. Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος».

Σε ερώτηση σχετικά με στρατιωτικού τύπου οργάνωση και εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες και σε χρήση όπλων των μελών της ΧΑ, ο κ. Κασιδιάρης απάντησε: «Η ΧΑ είναι ένας νόμιμος πολιτικός σχηματισμός και ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική ή παραστρατιωτική δράση.
Αναφορικά με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ανάμεσα στη Χρυσούλα Ρουπακιά και άγνωστο συνομιλητή και μια ακόμα ανάμεσα σε δύο ακόμα άτομα όπου γίνεται λόγος πως ο ίδιος εκπαιδεύει στελέχη της ΧΑ για την εκτέλεση δολοφονιών ο βουλευτής της ΧΑ απάντησε: Επαναλαμβάνω αυτό που είπα εξ αρχής. Τον Ρουπακιά τον είδα πρώτη φορά στην τηλεόραση [...] Όσον αφορά στην πρώτη συνομιλία δεν μου κάνει καμία εντύπωση που ένα μέλος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες με αποκαλεί εκπαιδευτή δολοφόνο, χωρίς να με γνωρίζει».

Απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή για τη χρηματοδότηση του κόμματος, είπε: «Οι πόροι του κόμματος, από την ημέρα της εκλογής μας στο Κοινοβούλιο, είναι οι εισφορές των βουλευτών που οικειοθελώς αποδίδουν μέρος του μισθού τους στο κόμμα, η κρατική χρηματοδότηση, η οποία θεωρώ πως είναι υπέρογκη για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας και υπερεπαρκής για τις ανάγκες λειτουργίας του κόμματος και το κοινωφελές μας έργο. Η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει κανέναν κρυφό χρηματοδότη και όσα προβάλλονται από τον τύπο και τα κανάλια περί εφοπλιστών και βιομηχάνων είναι ασύστολα ψεύδη».

Ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε επίσης: «Θεωρώ πολιτικά, νομικά και ηθικά απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, διότι πρόκειται για το κόμμα που στην προμετωπίδα των προγραμματικών του θέσεων βρίσκεται η πάταξη της εγκληματικότητας. [...] Ζητώ να αφεθώ ελεύθερος, διότι τίποτα δεν έχω πράξει. Η δίωξη σε βάρος; μου είναι καθαρά πολιτική και έχει στόχο να ανακόψει τη ραγδαία άνοδο του κόμματός μου. Απέδειξα με συγκεκριμένα στοιχεία την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης για την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης. Σας ζητώ να υπερασπιστείτε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να με κρίνετε με βάση τα πραγματικά περιστατικά».

Παναγιώταρος: Είμαι θύμα πολιτικής βίας

Ως θύμα πολιτικής δίωξης επιμένει να βλέπει τον εαυτό του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, υποστήριξε πως η ποινική δίωξη σε βάρος του «στηρίζεται σε καθαρά πολιτικά κίνητρα και σε καμία περίπτωση σε επιλήψιμα ποινικά γεγονότα».

Ο βουλευτής της Χ.Α. πρόσθεσε πως «είμαι θύμα πολιτικής βίας και όχι θύτης».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

The post «Μαγική» εικόνα παρουσίασαν στις απολογίες τους ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
χρυση αυγη, μιχαλολιάκος, μιχαλολιάκος, βουλευτες, εικονα, νίκος μιχαλολιάκος, εν λόγω, ανεξαρτητοι ελληνες, συμμετοχή, κασιδιαρης, φύρερ, μαΐου, κος, εκλογες, ιουνίου, εμφάνιση, μπλε, ελλαδα, στρατος, συγκεκριμένο, σκαι, κοντρα, εχτρα, βουλη, μμε, τραπεζες, καλοκαιρι, σημαίνει, συνταγμα, τραγκας, συλληψεις, τζιπ, γαδα, δραση, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, μετρο, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, επιλεκτικη χρεοκοπια, σαμαρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, μαιανδρος, νίκος μιχαλολιάκος, κομματα, τι σημαινει, αυγη, γνωμη, δωρεαν, εδρα, καθημερινη, κοντρα, μμε, ονειρα, ονοματα, σθενος, σκαι, τηλεοραση, τηλεφωνο, χιτλερ, ωρα, αγημα, ακης, ατομο, βρισκεται, γεγονος, γερμανικα, γεωργιου, γινεται, γνησιο, γραφεια, δανειο, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δημοσιο, δηλωση, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δοθει, δομη, εγγραφα, εγγραφο, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, εκστρατεια, εν λόγω, εμφάνιση, επτα, ερευνες, ετων, ευθυνη, εχτρα, ζωη, ιδιο, ηλικια, υπηρχαν, ισχυει, θεοδωρακης, θερμοπυλες, ιδεολογια, κειμενο, κινητο, κυριε, κυρια, κομμα, κος, κτιριο, λαθος, λειτουργια, λεπτομερειες, λογο, μαυρο, μαΐου, μακρια, μεσολογγι, μπλε, μικρο, νυχτα, νοημα, νονος, νοσοκομεια, ονομα, ουσιαστικα, πηγη, ραφηνα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμβολα, συμμετοχή, ταυτοτητα, τμημα, φυσικα, φυλλαδιο, φύρερ, φορα, χρηστος, χρημα, χρυση, ωρες, αγνωστο, αρβυλες, εμφανισεις, επεισοδια, χωρα, εισβολη, ιουνίου, κειμενα, κληση, μεινει, ομαδες, οργανα, πηγες, σημαίνει, shirt, τραπεζα, θεσεις, υλικο, χερια
Τυχαία Θέματα