Με αγγαρεία στους «4» ο ΟΣΦΠ

Αγγαρεία έκαναν Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννινα στη ρεβάνς του 1-0 των «Ζωσιμάδων» υπέρ των «ερυθρόλευκων», που νίκησαν με 2-0 στο «Καραϊσκάκης» και πήραν την πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας εκεί που τους περιμένει ο Πανθρακικός με τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη να αποδοκιμάζει ανά διαστήματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν ελάχιστα καλά διαστήματα σκόραραν με τον Μανιάτη στο 63′ και με τον Αμπντούν στο 90+3′

και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο ΠΑΣ που κατέβηκε με 11άδα «ρεζερβών» ως επί το πλείστον φωνάζει δικαίως για τη φάση του 30′ που «κόπηκε» λανθασμένα με υπόδειξη οφσάιντ ο Βίλα που έβγαινε μόνος με τον Κάρολ κι ενώ το σκορ ήταν 0-0. Ωστόσο, η ομάδα του Χριστόπουλου δεν φάνηκε καθόλου στο ματς…

Έτσι έπαιξαν…

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με Κάρολ στο τέρμα, Χολέμπας, Κοντρέρας, Σιόβα, Παπάζογλου από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, Μανιάτη, Μοντέστο κόφτες, με τον Κορσικανό να επιστρέφει για πρώτη φορά στην 11άδα μετά το ματς με τη Λεβάντε στην Ισπανία. Βλαχοδήμος, Αμπντούν στα «φτερά» και πίσω από τον Μήτρογλου ο Μασάντο.

Ο Χριστόπουλος ξεκίνησε τον ΠΑΣ με Μπαμπανιώτη στο τέρμα, Κολοβέτσιο, Μπέριο στόπερ, αριστερά τον Ρουμπουλάκου, δεξιά τον Ντάσιο, Κεϊτά, Αυγενικού κόφτες, Μιχαήλ, Νικλητσιώτη στα άκρα της επίθεσης και πίσω από τον Βίλα τον Ντε Βινσέντι.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, γκέλα ολκής από τον β’ βοηθό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς κι έκλεισε τους Ηπειρώτες στα καρέ τους, παίζοντας τόσο από τα άκρα, όσο κι από τον άξονα. Με πίεση ψηλά, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν μπάλες κι έβγαιναν με αξιώσεις στην επίθεση, όμως όσες φορές χρειάστηκε, ο Μπαμπανιώτης ήταν εκεί, για να σταματήσει τις προσπάθειες από τους Μήτρογλου, Αμπντούν, Βλαχοδήμο και Μασάντο.

Από την άλλη ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έχοντας χάσει το κέντρο, είχε κλειστεί γύρω και μέσα στην περιοχή του Μπαμπανιώτη ψάχνοντας την κόντρα. Στο 30′ λοιπόν κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει κόρνερ, με αρκετούς παίκτες να προωθούνται, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν άμυνα και βγήκαν στην κόντρα με τον β’ βοηθό του Ιωαννίδη, Καρατζίκα να κόβει λανθασμένα τον Βίλα που έβγαινε μόνος απέναντι από τον Κάρολ σε μια φάση που ο ΠΑΣ φώναξε δικαιολογημένα.

Εκτοτε δεν υπήρξε φάση άξια αναφοράς με τις δυο ομάδες να παίζουν χωρίς ιδιαίτερο πάθος κι όρεξη και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Καθάρισε ο Μανιάτης, αποθέωση για Πάντο

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός προσπάθησε και πάλι να επιβάλει τον ρυθμό του, έβγαλε κάποιες φάσεις, όμως δεν κατάφερε να βρει εστία. Στο 61′ ο Μίτσελ προχώρησε σε διπλή αλλαγή για να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή, ρίχνοντας στο ματς τους Φουστέρ, Φετφατζίδη αντί των Μασάντο, Βλαχοδήμου. Ο Πορτογάλος αποδοκιμάστηκε για άλλη μια φορά από το Καραϊσκάκη κατά την ώρα της αλλαγής του και βγήκε σκυθρωπός από τον αγωνιστικό χώρο…

Δυο λεπτά αργότερα, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε τη μπάλα γύρω από την περιοχή του ΠΑΣ, αυτή έφτασε στα αριστερά, με τον Χολέμπας να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Γιάννης Μανιάτης με καλοζυγισμένη κεφαλιά έκανε το 1-0 και κλείδωσε το εισιτήριο για τους «4».

Στο 68′ ήρθε η ώρα της αποθέωσης για τον Τάσο Πάντο, που άκουσε για άλλη μια φορά ρυθμικά το όνομά του μπαίνοντας στο ματς στη θέση του Ντε Βινσέντι, που επίσης χειροκροτήθηκε, ενώ είχε και καλή απόδοση.

Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τις δυο ομάδες να κάνουν… αγγαρεία και να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του Ιωαννίδη, το οποίο ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Αμπντούν να σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα έπειτα από ασίστ του Φετφατζίδη και να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

ΣΚΟΡΕΡ: 63′ Μανιάτης, 90+3′ Αμπντούν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23′ Κεϊτά, 38′ Αυγενικού, 86′ Κολοβέτσιος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου (75′ Ντιακιτέ), Κοντρέρας, Σιόβας, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτης, Μασάντο (61′ Φουστέρ), Βλαχοδήμος (61′ Φετφατζίδης), Μήτρογλου, Αμπντούν
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπαμπανιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ (68′ Βίλα), Ντε Βινσέντι (68′ Πάντος), Βίλα, Κεϊτά, Ρουμπουλάκου, Νικλητσιώτης, Κολοβέτσιος, Μπέριος (79′ λ.τ. Κοροβέσης), Αυγενικού.

πηγή: sentragoal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα