Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη παραχαρακτών

Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Τρίπολη συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 37 και 28 χρονών.

Συγκεκριμένα οι δύο τους κατηγορούνται για απάτη κατά συναυτουργία και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Οι αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουάντα και Καμερούν, έπειθαν τα θύματά τους ότι μπορούσαν με κατάλληλη επεξεργασία να μετατρέψουν πακέτα με λευκό χαρτί σε γνήσια χαρτονομίσματα!

Μάλιστα ισχυρίζονταν πως τα λευκά χαρτιά ήταν προηγουμένως γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν χρωματίσει προκειμένου να τα εισάγουν στη χώρα, αποφεύγοντας τον έλεγχο των αρχών.

Οι συγκεκριμένοι

μάλιστα για να πείσουν τα θύματα τους πείσουν πραγματοποιούσαν επίδειξη, όπου τοποθετούσαν τα λευκά χαρτιά σε υγρό, τα τύλιγαν με αλουμινόχαρτο και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, τα αντάλλασσαν με γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία στη συνέχεια έδειχναν στα θύματα τους ως προϊόντα της υποτιθέμενης μετατροπής.

Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικός ήρθε σε επαφή με τους δύο αλλοδαπούς και συμφώνησε να τους δώσει 80.000 ευρώ και να λάβει 250.000 σε πλαστά χαρτονομίσματα.

Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.200 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 60 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, συνολικής αξίας 66.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Τρίπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα