“Μέτρα σοκ” κατά της ανεργίας

Ο Ισπανός πρωθυπουργός κ. Μ. Ραχόι ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του πρόκειται να προβεί στη λήψη δεκαπέντε «μέτρων σοκ» όπως τα χαρακτήρισε, για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους που ταλανίζει περισσότερους από το 50% των ανθρώπων που είναι έως 25 ετών.

Μεταξύ άλλων τα μέτρα θα περιλαμβάνουν τη διατήρηση του επιδόματος ανεργίας ή την εφάπαξ καταβολή του συνόλου του για την δημιουργία μίας νέας επιχείρησης.

Ο κ. Ραχόι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι από το εν λόγω πρόγραμμα θα

«επωφεληθούν πάνω από ένα εκατ. νέοι σε πρώτη φάση», το ύψος του προγράμματος θα φθάσει τα 3,485 δις ευρώ σε βάθος τετραετίας και το 32% των χρημάτων θα προέλθει από χρηματοδότηση που θα παράσχει η Ε.Ε..

Ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρώτη μέριμνα της κυβέρνησης είναι να παρασχεθεί επαγγελματική κατάρτιση σε νέους που δεν έχουν ούτε εργασία, ούτε ευκαιρίες, διότι στερούνται επαρκούς εκπαίδευσης. Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν 450.000 νέοι».

Επιπλέον το σχέδιο προβλέπει παροχή βοήθειας για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ενώ προβλέπεται και η μείωση των κρατήσεων, το ανώτερο έως 800 ευρώ, για ένα έτος και επί τρία χρόνια για όποιον προσλαμβάνει στην επιχείρησή του κάποιον νέο, ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα