«Μη βαράτε τη Μέρκελ γιατί… δυναμώνει»!

«Οι επιθέσεις εναντίον της Α. Μέρκελ από τους Γάλλους σοσιαλιστές, θα ενισχύσουν τη Μέρκελ στις εκλογές», γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα SIEDEYTCHE ZEITUNG και έμμεσα υποδεικνύει να μην επικρίνεται η πολιτική της Μέρκελ στην Ευρώπη για να μην ενισχυθεί και κερδίσει τις γερμανικές εκλογές.

Ένα αστείο

από πλευράς ουσίας επιχείρημα, που θα έχει όμως αποτελέσματα σε ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στην Ελλάδα, και για διάφορους επιπλέον λόγους θα περιοριστούν ανάλογα τα αρνητικά ρεπορτάζ.

Η Μέρκελ στη Γερμανία θα βγει είτε δεν υπάρξει ούτε ένα ρεπορτάζ εναντίον της, είτε υπάρχουν χιλιάδες κάθε μέρα. Στην πρώτη περίπτωση θα βγει ως η καγκελάριος που νοικοκύρεψε τη Γερμανία και υποκλίνεται σε εκείνη η Ευρώπη, ενώ στη δεύτερη θα βγει ως η καγκελάριος που νοικοκύρεψε τη Γερμανία και τη ζηλεύει γράφοντας εναντίον της, η Ευρώπη.

Παρόμοια ακριβώς ήταν η συζήτηση και για τον Χίτλερ. «Μη γράφετε εναντίον του, γιατί δυναμώνει στη Γερμανία» έλεγαν.

Συγκρίνεται η Μέρκελ με τον Χίτλερ;

Παρότι πολλοί επιχειρούν τη σύγκριση, ανάμεσά τους και ορισμένοι ζάπλουτοι, όπως ο Γ. Τράγκας, εμείς ούτε κατά διάνοια.

Η Μέρκελ εκλέγεται δημοκρατικά, συμπεριφέρεται στην Ελλάδα με όρους οικονομικής επιβολής και όχι στρατιωτικής, και έχει ταύτιση με την χιτλερική πολιτική μόνο στο θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, αλλά κυρίως για να μην πάρουν σειρά και άλλες χώρες.

Τα εναντίον της ρεπορτάζ είναι επιβεβλημένα, γιατί θα μετρήσει οπωσδήποτε στην πανευρωπαϊκή κατακραυγή εναντίον της ασύμφορης, για μας, πολιτικής της.

Αυτόν τον σκοπό άλλωστε έχει και αυτό το μικρό ρεπορτάζ.

Γιάννης Ντάσκας

Keywords
Τυχαία Θέματα