Μια Bugatti (Veyron) από άλλο πλανήτη(ΦΩΤΟ)

Το ανοιχτό μοντέλο της γαλλικής -και πλέον ιδιοκτησίας ομίλου VW- φίρμας κατέκτησε και επισήμως τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου του ταχύτερου convertible στον κόσμο.
Το ρεκόρ σημείωσε ο Κινέζος οδηγός αγώνων Anthony Liu στην πίστα δοκιμών του ομίλου VW στο Ehra Lessien, με τo ταχύμετρo να γράφουν 408,84 χλμ./ώρα.

«Ήταν μια πολύ συναρπαστική στιγμή. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής που κάναμε ξεπερνούσα την ταχύτητα των 400 χλμ./ώρα, ωστόσο το γεγονός ότι μπόρεσα

να την ξεπεράσω αυτήν την απίστευτη ταχύτητα για ακόμα μία φορά με έκανε πολύ περήφανο. Όσο για το αυτοκίνητο, ακόμα και σε αυτή την ταχύτητα είναι πολύ άνετο κι σταθερό. Με την οροφή ανοιχτή μπορείς πραγματικά να ακούσεις τον ήχο του κινητήρα, ενώ ακόμα και σε αυτήν την μεγάλη ταχύτητα δεν ένιωσα το άνεμο να με ενοχλεί», δήλωσε για την εμπειρία του ο Κινέζος οδηγός.

Με αφορμή το ρεκόρ η Bugatti θα λανσάρει μία νέα έκδοση του υπεραυτοκινήτου της στην προσεχή έκθεση της Σαγκάης που ανοίγει αυλαία στις 21 Απριλίου 2013 και το οποίο θα παραχθεί σε μόλις οχτώ μονάδες προς 1,99 εκατομμύρια ευρώ η μία χωρίς τους φόρους.

Η έκδοση θα ονομάζεται Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car (WRC) Edition και όπως και η… συμβατική έκδοση του μοντέλου θα εξοπλίζεται με ένα τετραπλά υπερτροφοδοτούμενο δεκαεξακύλινδρο σε διάταξη W κινητήρα χωρητικότητας 7,9 λίτρων με απόδοση 1.200 ίππων και 1.500 Nm ροπής.

Ο θηριώδης κινητήρας συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στο supercar να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα.

ΠΗΓΗ:kourdistoportocali.com

Keywords
Τυχαία Θέματα