Μήνυμα Σαμαρά για τις διαρθρωτικές αλλαγές

Σαφές μήνυμα για τις διαρθρωτικές αλλαγές έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής, σημειώνοντας πως δεν θα κάνει καμιά έκπτωση, ενώ εξίσου κατηγορηματικός εμφανίστηκε και στο θέμα της αγοράς και της καθημερινότητας. «Όποιος δημιουργεί καρτέλ καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι πρακτικές αυτές τελείωσαν», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα,

εξίσου κάθετος υπήρξε και στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το “σπυρί” έπρεπε πια να “σπάσει”. Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε».

Σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης είπε πως θεωρεί ότι είναι ρεαλιστικό να την πάρουμε, ωστόσο χτύπησε το «καμπανάκι» του κινδύνου σε περίπτωση που την πάρουμε τμηματικά και σημείωσε πως αν δεν την πάρουμε θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα δημοσιονομικά και να έχει ξεπεραστεί η διαφορά ΕΕ - ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. Μετά από αυτό είναι θέμα ημερών για να ψηφισθεί η νέα συμφωνία από τη Βουλή, πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε εκ νέου την ανάγκη για ρευστότητα λέγοντας πως δεν υπάρχει σύγχρονη οικονομία χωρίς ρευστότητα.

Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές προτάσεις που υπάρχουν και να αναδειχθούν οι μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες τις χώρας, υπογραμμίζοντας ότι νέες επενδύσεις σημαίνει έξοδος από την ύφεση και απασχόληση. «Αυτό θα μας βάλει σε ανοδική τροχιά, θα σταθεροποιήσει πλήρως τη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για τη μακροχρόνια ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Στο σημείο αυτό ανέφερε πως η χώρα χρειάζεται να αποκτήσει αξιοπιστία η οποία θα είναι βασισμένη σε συνέπεια λόγων και έργων, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δίνη τη μάχη προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη έχει τα πρώτα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος σε εκείνους που τον επικρίνουν ότι πλέον εφαρμόζει όσα στο παρελθόν καταδίκαζε, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε  πως τώρα ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα όποια λάθη, όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά όλα τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα επί δεκαετίες.

«Τώρα η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται από όλους, η αξιοπιστία της χώρας ανακτάται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα φανεί και το φως στην άκρη του τούνελ. Σήμερα δεν επισημαίνουμε λάθη. Σήμερα διορθώνουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Και χτίζουμε το αύριο», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση «ποια συμβουλή θα έδινε στον Αλέξη Τσίπρα», απάντησε ότι κάποτε ο λαϊκισμός απέδιδε, τώρα διαλύει και τη χώρα και τα κόμματα που τον πυροδοτούν» και συμπλήρωσε ότι« ο εξτρεμισμός εκτρέφει τον αντίθετο εξτρεμισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα