Μίζες 18 εκάτ. ευρώ σε ελληνικά υποβρύχια!

Του Γιάννη Ντάσκα

«Ψάχνουμε μίζες περίπου 18 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και πράγματι υπάρχει δικαστική έρευνα»

Τη δήλωση αυτή έκανε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Βρέμης ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη βρομερή υπόθεση των εξοπλιστικών στην Ελλάδα.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ως εκπρόσωπος των εταιεριών υποβρυχίων η εταιρεία ΑΤΛΑΣ την οποία φέρεται ότι εκπροσωπούσε στην

Ελλάδα ο επιχειρηματίας Χάγιας.

Μέχρι αυτή την ώρα η εταιρεία δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση αλλά εκπρόσωποι των γερμανικών εταιρειών τις οποίες εκπροσώπησε η ΑΤΛΑΣ υποστηρίζουν ότι από τη γερμανική πλευρά όλα έγιναν νομότυπα.

Η υπόθεση ξεκινάει από την περίοδο της κυβέρνησης Σημίτη και με υπουργούς Αμυνας του κ.κ.Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (διαδοχικά)αλλά φτάνει και μέχρι το 2010 χωρίς να έχει διευκρινιστεί σε ποια περίοδο και ποια πρόσωπα φέρονται αναμεμειγμένα σε παράνομες πληρωμές.

Η υπόθεση συνδέεται και με τις άλλες υποθέσεις υποβρυχίων στις οποίες είναι αναμεμειγμένες εταιρείες όπως η ΦΕΡΟΣΤΑΛ η οποία είχε αναθέσει εργασίες στη ΖΗΜΕΝΣ κλπ.

Παλαιότερα γερμανικά ΜΜΕ (ΣΠΗΓΚΕΛ) είχαν κατηγορήσει ευθέως τον Ακη Τσοχατζόπουλο και η γαλλική ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΟΝ τον Γιάννο Παπαντωνίου για μίζες στα εξοπλιστικά αλλά οι δυο πρώην Υπουργοί είχαν ανακοινώσει ότι είχαν αναγκάσει σε συγνώμη και αποζημίωση τα ξένα εντυπα.

Φαίνεται ότι έχουν οι καιροί γυρίσματα και τώρα ο Άκης είναι φυλακή με στενούς συνεργάτες του να αποκαλύπτουν ότι κουβαλούσαν χρήματα σε βαλίτσες μέσω και του πολύφερνου Κύπριου πρώην Υπουργού Μιχαηλίδη, αναμεμειγμένου και σε άλλες όζουσες υποθέσεις όπως το ΙΔΡΥΜΑ ΔΙΓΕΝΗΣ κλπ

Από την πλευρά του Γιάννου τα τελευταία δυο χρόνια απόλυτη σιωπή.Ως να μην ήταν Υπουργός και να μην έχει υποχρέωση να βγάζει ανακοινώσεις ότι «όλα ήταν πεντακάθαρα».

Μήπως δεν ήταν Γιάννο;

Από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη ακόμα χειρότερα,ως και να μην υπήρχαν στο γραφείο του καταγγελίες και για τέτοια θέματα εκείνη την περίοδο…
Keywords
Τυχαία Θέματα