Μοσκοβισί: Λύση με την Κύπρο εντός Ευρωζώνης

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Εurogroup δήλωσε κατηγορηματικά ότι «πρέπει να βρούμε απόψε μια λύση με την Κύπρο εντός Ευρωζώνης».
«Θέλουμε μια λύση με την οποία η Κύπρος θα εξυγιάνει το τραπεζικό της σύστημα, θα απαιτηθούν βαθιές αναδιαρθρώσεις, εξονυχιστικοί έλεγχοι και επιμερισμός της προσπάθειας δήλωσε, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό η Ευρωζώνη έχει αναλάβει τις ευθύνες της με το δάνειο των 10 δισ. ευρώ, το ίδιο πρέπει να πράξει και η Κύπρος, ώστε η προσπάθεια να είναι συνολική και δίκαιη.

«Η Γαλλία από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει να μην θιγούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ», συνέχισε, σημειώνοντας ότι η κυπριακή οικονομία είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη και δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης.

Ο κ. Μοσκοβισί, αναγνώρισε ότι υπάρχει σύγχυση σε σχέση με την πρώτη απόφαση του Eurogroup η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, είμαστε εδώ για να βρουμε μια λύση με την Κύπρο εντός Ευρωζώνης, είπε.

Σύμφωνα με το Γάλλο Υπουργό, υπάρχουν παράμετροι μιας λύσης, αλλά «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι στόχος παραμένει να συγκεντρώσει η Κύπρος 5,8 δισ. ευρώ. Να λάβουμε υπόψη ότι ο τραπεζικός τομέας είναι υπερτροφικός 6-7 μεγαλύτερος από το ΑΕΠ, και το 45% είναι καταθέτες εκτός ΕΕ, που δημιουργούν συνθήκες οικονομίας καζίνο, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα