«Ναι» στην παραμονή μας στο ευρώ λένε οι Γερμανοί

Εντός Ευρωζώνης θέλουν την Ελλάδα οι περισσότεροι Γερμανοί, για πρώτη φορά μέσα σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, δυο ημέρες μετά την επίσκεψη της Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την έρευνα Politbarometer για το γερμανικό

κανάλι ZDF, το 46% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη έναντι 31% τον Αύγουστο, όταν οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη ήταν πιο έντονες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα, 57% των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει επιπλέον οικονομική βοήθεια αν δεν εμμείνει στους στόχους της για περικοπές δαπανών, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι αυτό ίσως σημαίνει χρεοκοπία για τη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους που η έρευνα Politbarometer, που διεξήχθη στις 8-10 Οκτωβρίου, δείχνει περισσότερους Γερμανούς να στηρίζουν την Ελλάδα συγκριτικά με το ποσοστό εκείνων που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Παραμένει, ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό 45% που θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη εξαιτίας των σημαντικών προβλημάτων χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα