Νέα γιάλτα πάνω για την Ελλάδα από Ρωσία-ΗΠΑ-Ευρώπη!

Του Γιάννη Ντάσκα

«Το 60% των Ευρωπαίων θα είναι άνω των 65 ετών πριν φτάσουν σε ηλικία γάμου τα παιδιά που τώρα γεννιούνται. Οι γεννήσεις είναι πιο λίγες από τους θανάτους. Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία του αναλφαβητισμού στις ΗΠΑ,όπου το 30% των αποφοίτων Λυκείου είναι στη Νέα Υόρκη “λειτουργικά αναλφάβητοι”.Δηλαδή δεν γνωρίζουν βασικά ζητήματα μαθηματικών,φυσικής και γλώσσας αφού οι παρεχόμενες γνώσεις δεν είναι ούτε οι βασικές.Στα 30 εκατομμύρια υπολογίζονται

τα άτομα που δεν γνωρίζουν ούτε ανάγνωση και γραφή σε ολόκληρες τις ΗΠΑ»

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από επίσημες έρευνες (MAX PLANCK,αρχές των ΗΠΑ) και είναι εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα που βρίσκεται μεταξύ της γερμανικής και αμερικάνικης μυλόπετρας.

Η Ευρώπη δέχεται μέσω της Ελλάδας,της Ιταλίας,της Ισπανίας τεράστιο αριθμό μεταναστών και η είσοδός τους σημαίνει ακόμα λιγότερες γεννήσεις από τις σημερινές.Το ίδιο συνέβη στις ΗΠΑ πριν χρόνια και τα αποτελέσματα είναι τα σημερινά ΚΑΙ στον αλφαβητισμό.

Η Γερμανία και οι ΗΠΑ ήδη διαφωνούν σε βασικά ζητήματα οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και οι ΗΠΑ θα προωθήσουν σχέδιο επίλυσης της κρίσης στην Ελλάδα ακριβώς πάνω στις γερμανικές εκλογές ώστε να εκβιαστούν οι Γερμανοί να δεχθούν τις αμερικανικές προτάσεις-πιέσεις.

Ουσιαστικά συζητούν μια νέα συμφωνία τύπου Γιάλτας και με τη συμμετοχή της Ρωσίας η οποία θα λάβει ανταλλάγματα στην Ελλάδα,όπως λιμάνια,ΟΣΕ και κυρίως ναυτική βάση στην Αλεξανδρούπολυ,κάτι που σημαίνει μέγγενη στην Τουρκία απο τη Ρωσία.

Το αμερικάνικο σχέδιο προωθεί συμφωνία όλων δηλαδή Ευρώπης,ΗΠΑ,Ρωσίας ώστε να ανακηρυχθούν στην περιοχή ΑΟΖ,υφαλοκρηπίδα και τρόποι εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου.Γιαυτό προφανως και γίνονται “τακτοποιήσεις” σε Τουρκία,Συρία,Αίγυπτο κλπ.

Οι Αμερικανοί προβλέπουν πολλαπλή “νέα απόβαση” στην Ελλάδα με δώρα στα υπουργεία Οικονομικών(μετάθεση αποπληρωμής χρέους για το 2063) Άμυνας(δωρεάν στρατιωτικό υλικό-δέσμευση) και Εξωτερικών.

Οι Αμερικανοί αλλάζουν πρεσβευτή »(Ρίτσαρντ Πήρς) το Σεπτέμβριο με στόχο να βοηθήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά που κρίνουν ότι δύσκολα θα αντέξει νέα μέτρα που ετοιμάζουν οι Γερμανοί.

Αμερικανοί γνωρίζουν ότι η ελληνική διαπλοκή (σε συνεννόηση ίσως με Γερμανία) θα προσπαθήσει να αλλάξει πρωθυπουργό στην Ελλάδα και αυτό κρίνουν ότι θα αποσταθεροποιήσει και την Ελλάδα σε εποχή που δεν έχουν κριθεί οι εξελίξεις σε Τουρκία και Συρία.

Δεν είναι άσχετη η επίσκεψη στην Αίγυπτο της βρετανίδας Υπουργού Εξωτερικών Κάθριν Άστον. Τα αποτελέσματά της και το «βαλκανικό πακέτο» θα τεθούν στις κρίσιμες συζητήσεις των Ελλήνων ηγετών (Σαμαράς,Βενιζέλος,Αβραμόπουλος) στις ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου.Εκεί λέγεται ότι θα ακούσουν τον Ομπάμα και τους Υπουργούς Κέρι και Χέϊγκελ να τους λένε «ούτε να σκέφτονται αλλαγή πρωθυπουργού χωρίς εκλογές» και να τους μιλούν σε σχέδια επίλυσης Σκοπιανού -Κυπριακού με αύξηση της επιρρροής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα