Νέα μέτρα στις φυλακές

Νέα μέτρα ασφαλείας για τις ελληνικές φυλακές, ανήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Αυτά προβλέπουν ενίσχυση του εξοπλισμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών με κατάλληλο οπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα, τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών στις σκοπιές των καταστημάτων κράτησης κ.λπ.. .

Σύμφωνα με τα όσα είπε, μία από τις φυλακές των Τρικάλων, Δομοκού και Μαλανδρίνου θα μετατραπεί σε κατάστημα κράτησης υψίστης ασφαλείας, θα προσληφθούν 500 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και από τον θεσμό της κινητικότητας 220 δημόσιοι υπάλληλοι θα

μεταταγούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επίσης το ωράριο των σωφρονιστικών υπαλλήλων αυξάνεται στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως από τις 34,5 που είναι σήμερα.
Παράλληλα, θα περάσουν από αυστηρούς ελέγχους του ΣΔΟΕ, ορισμένοι από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες περί διάπραξης παραβατικών πράξεων.
Ακόμη, με άλλη νομοθετική ρύθμιση, που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο, προβλέπεται «παράθυρο» για τη μείωση των ποινών των καταχραστών του δημοσίου, «σπάνε» δηλαδή τα ισόβια για τους καταχραστές του δημοσίου, εφόσον συμφωνήσουν να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που καταχράστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα