Νέα ονόματα και παρατάξεις… συνεργασίας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Παράλληλα με την ονοματολογία για το δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης, ένα χρόνο πριν στηθούν κάλπες στην τοπική αυτοδιοίκηση κάνουν δειλά την εμφάνισή τους οι πρώτες υποψηφιότητες για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. «Φαβορί» για τη Βασιλίσσης Όλγας 198 για πολλούς θεωρείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αβέβαια είναι η στήριξη του Μάρκου Μπόλαρη από το ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Σερρών, στο ΣΥΡΙΖΑ

ακόμα… ψάχνουν ενώ έχουν ξεκινήσει και οι σχετικές διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων από τα υπόλοιπα κόμματα.

Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του σημερινού Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος πριν λίγες ημέρες από τις Σέρρες όπου βρέθηκε διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας με την ανάληψη των καθηκόντων του μετά την έκπτωση Ψωμιάδη έφερε νέο αέρα στη διοίκηση και τη λειτουργία της Περιφέρειας. Σίγουρα πρέπει να διεκδικήσει για ακόμα μια φορά την Περιφέρεια» αναφέρει στην «Κ» περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, ενδεχομένως να στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας των δυο κομμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί το κλίμα πόλωσης αλλά και της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λόγω των χαμηλών ποσοστών του. Άλλωστε στους κόλπους της Λεωφόρου Συγγρού και της Ιπποκράτους δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως «στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου στους μεγάλους δήμους, όπως είναι της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και τις μεγάλες Περιφέρειες, όπως της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας θα υπάρξουν υποψήφιοι κοινής αποδοχής». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στήριξη στον Απόστολο Τζιτζικώστα ενδεχομένως να δώσει και το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, εξαιτίας της αδυναμίας ανάδειξης ενός «ισχυρού υποψηφίου». Υπενθυμίζεται πως η Ασημίνα Ξηροτύρη, που ηγήθηκε στις τελευταίες εκλογές του ψηφοδελτίου της Αγίου Κωνσταντίνου διατηρεί μεν τη θέση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο ωστόσο η ίδια φέρεται να επιθυμεί την παραμονή της στη Βουλή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα