Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

«Φρένο» στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έβαλαν από σήμερα οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, με αποφάσεις των συλλόγων τους.

Ανοιχτό είναι μάλιστα το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών να γενικευθούν, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συγκαλεί στις 25 Αυγούστου γενική

συνέλευση με εισήγηση να αρχίσουν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκατομμύρια ευρώ για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το Μάιο και άλλα 145 εκατομμύρια ευρώ για τον Ιούνιο.

Με ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι πέντε φαρμακευτικών συλλόγων της Βόρειας Ελλάδας γνωστοποιούν ότι θα ζητήσουν στη γενική συνέλευση του ΠΦΣ την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Όπως επισημαίνεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση των συλλόγων των φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής και Κιλκίς τα φαρμακεία «βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών».

Οι εκπρόσωποι των πέντε συλλόγων μεταφέρουν στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο την αναγκαιότητα συνέχισης των διαδικασιών που απαιτούνται για τη διασφάλιση των φαρμακείων από την οικονομική κατάρρευση με υπαιτιότητα, όπως υπογραμμίζεται, του ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ώρα με κινητοποιήσεις από 1η Σεπτεμβρίου προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εάν δεν υπάρξει έως τότε σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και τη διαδικασία αποπληρωμής κάθε μήνα λειτουργίας των συμβεβλημένων ιατρών με τον Οργανισμό.

Όπως ανακοινώθηκε ο ΙΣΑ θα συνεδριάσει στις 23 Αυγούστου για να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες και το ενδεχόμενο έναρξης κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα