Νέες κλήσεις σε απολογία στην υπόθεση του Άκη

Πέντε νέες κλήσεις σε απολογία απέστειλε ο ανακριτής της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου.

Οι πέντε στους οποίους εστάλησαν οι κλήσεις, είναι η Γκούντρουν Μολντενάουερ-Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, ο Γιώργος Κωνσταντάτος και ο Φώτης Αρβανίτης,

οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων, κι ο Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου στον οποίο φαίνεται να τοποθετήθηκαν χρήματα του πρώην υπουργού.

Στα νέα κατηγορητήρια αναφέρεται ότι για τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, προμήθεια δύο νέων και εκσυγχρονισμού άλλων, το 2000 και το 2002 διατέθηκαν ως «ωφελήματα» μεγάλα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω της εταιρίας FEROSTAAL και μοιράστηκαν από λογαριασμό της σε Ελβετική τράπεζα. Αντίστοιχα, προγενέστερα, για την προμήθεια των 21 αυτοκινούμενων ερπυστριοφόρων τύπου TOR M1 διακινήθηκαν από το 1998 έως το 2001 περισσότερα από 32 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα μέσω επιταγών, που εκδόθηκαν σε διαταγές Λιβεριανών υπεράκτιων εταιριών.

Ο Γιάννης Σμπώκος είναι ποινικά ελεγκτέος από τους ανακριτές, τόσο για τα ποσά που φέρονται να δόθηκαν ως δώρα για την προμήθεια των υποβρυχίων, με όλες τις σχετικές συμβάσεις αλλά και για την προμήθεια των TOR M1.

Τα ποσά, κατά το κατηγορητήριο, κατέληγαν στις περισσότερες περιπτώσεις στις εταιρίες που διαχειριζόταν ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου και ήταν ιδιοκτησίας, κατά τις δικαστικές αρχές, του ίδιου του πρώην υπουργού.

Κλήσεις για να απολογηθούν, εστάλησαν επίσης και στους 16 ήδη κατηγορούμενους στην δικογραφία για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα