Νορβηγία: «Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας στο συνέδριο του εργατικού κόμματος

Με «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας ξεκινά την Πέμπτη στο Όσλο το πρώτο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στη Νορβηγία μετά την επίθεση του ακροδεξιού εξτρεμιστή Άντερς Μπρέιβικ, τον Ιούλιο του 2011, σε κατασκήνωση νεολαίας του κόμματος, όταν και εκτέλεσε εν ψυχρώ δεκάδες νέους.

Το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα αναμένεται να συζητήσει «διεξοδικά» την κατάσταση στη Νορβηγία, ενώ οι ιθύνοντές του αρνήθηκαν να σχολιάσουν εάν τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας σχετίζονται με τις επιθέσεις Μπρέιβικ ή με την πρόσφατη διπλή επίθεση στη Βοστόνη.
Το τετραήμερο

συνέδριο του κόμματος θα αρχίσει με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γιενς Στόλτεμπεργκ, να προΐσταται τελετής μνήμης για τα θύματα του Άντερς Μπρέιβικ.
Ο αντι-μουσουλμάνος εξτρεμιστής είχε πυροδοτήσει βόμβα η οποία είχε κοστίσει τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους στο Όσλο, πριν να μεταβεί στο μικρό νησί Ουτόγια, κοντά στη νορβηγική πρωτεύουσα, όπου φιλοξενούνταν κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος και να εκτελέσει εν ψυχρώ άλλους 69, κυρίως εφήβους.
Ο Μπρέιβικ εκτίει ποινή φυλάκισης 21 ετών, η οποία είναι η ανώτερη δυνατή την οποία μπορεί να επιβάλει η νορβηγική δικαιοσύνη, ωστόσο πιθανόν να κρατηθεί περισσότερο, για όσο χρόνο θα θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα