Νόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια!

Υλικά:

2 κιλά αλεύρι
½ κιλό βούτυρο
800 γραμ ζάχαρη
12 αυγά
4 βανίλιες
52 γραμ αμμωνία
600 γραμ γάλα
Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη μισή ζάχαρη ώσπου να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Από τη μαρέγκα αυτή θα χρειαστούμε μόνο 3 χούφτες. Την υπόλοιπη την πετάμε. Βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε αφράτο μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους μέσα στο μίγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στη συνέχεια

τις βανίλιες και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.

Αφού έχουμε ζεστάνει το γάλα, ρίχνουμε μέσα την αμμωνία. Έπειτα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ξεκινάμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Αφήνουμε τη ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180° για περίπου 10′ -20′ μέχρι να πάρουν χρώμα, ανάλογα με το μέγεθος. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα βγάλουμε από το ταψί.

Καλή σας επιτυχία!

Keywords
Τυχαία Θέματα