Ο αστυνομικός που αγόρασε μπότες σε άστεγο

«Εγώ φορούσα δύο ζευγάρια μπότες και κρύωνα», αυτή ήταν η σκέψη του 25χρονου αστυνομικού Λόρενς ΝτεΠρίμο, μπροστά στη θέα του ξυπόλητου ηλικιωμένου άστεγου που αντίκρισε το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης νυχτερινής του περιπολίας,  στους δρόμους της Νέα Υόρκη. Η επόμενη κίνηση του νεαρού αστυνομικού ήταν να επιστρέψει, με ένα ζευγάρι μπότες, για τον άνδρα που κείτονταν στο πεζοδρόμιο.

Ο αστυνομικός αφηγήθηκε την πράξη του στους, περήφανους, γονείς του και εκεί θα είχε μείνει όλη η ιστορία.

Αλλά, μία τουρίστρια, παρούσα στο περιστατικό, τράβηξε φωτογραφία με το κινητό της τηλέφωνο, την ανέβασε στο facebook και λίγες μέρες αργότερα, ο αστυνομικός έγινε θρύλος, παγκοσμίως.

Περισσότερα από 500.000 like (μου αρέσει), 38.000 σχόλια και 180.000 κοινοποιήσεις είχε η φωτογραφία που ανέβασε η κοπέλα στο κοινωνικό δίκτυο, μέχρι την περασμένη Παρασκευή.

Η πράξη του Ντε Πρίμο, αμφισβητήθηκε, τόσο ως προς τη γνησιότητα της πρόθεσης του, από χρήστες του διαδικτύου, όσο και για το πόσο αντιπροσωπευτική μπορεί αυτή να είναι για το σώμα της Αστυνομίας.

Οι έπαινοι ωστόσο έφτασαν στα αυτιά του Ντε Πρίμο, από την υπηρεσία του, αλλά και από το Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, μέσω tweeter.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα