Ο εισαγγελέας Γ. Αγγελής προτείνει την ενοχή όλων στην «υπόθεση Ζαχόπουλου»

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση της διακίνησης του «ροζ DVD» με προσωπικές στιγμές του Χρήστου Ζαχόπουλου, του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, που δημοσιοποιήθηκε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, το 2007, πρότεινε στο Τριμελές Εφετείο ο εισαγγελέας Έδρας, Γιάννης Αγγελής.

Ο κ. Αγγελής πρότεινε την καταδίκη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σε βαθμό πλημμελήματος της πρώην συμβασιούχου του υπουργείου Πολιτισμού και ερωμένης του Χ. Ζαχόπουλου την επίμαχη περίοδο, Εύης Τσέκου, του

δικηγόρου Χρήστου Νικολουτσόπουλου, του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη και του δημοσιογράφου Γιάννη Μακρυγιάννη.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας υποστήριξε πως δεν προκύπτει οιαδήποτε «αιτιώδης συνάφεια» της απόπειρας αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού με την καταγραφή του επίμαχου υλικού, αφού είχαν μεσολαβήσει τουλάχιστον δύο μήνες μεταξύ των δύο γεγονότων.

Όσον αφορά την ενοχή του κ. Θέμου Αναστασιάδη, ο κ. Αγγελής κατά την αγόρευσή υποστήριξε ότι ο εκδότης ήταν ο αποκαλούμενος «κομιστής» του επίμαχου DVD. Αφότου αντέγραψε το οπτικοακουστικό υλικό που πήγε η Τσέκου όταν επισκέφθηκε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», χωρίς να γίνει αντιληπτός, το παρέδωσε το υποκλαπέν DVD στον τότε επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Ανδριανό.

«Ο Γιάννης Ανδριανός λέει την αλήθεια και ο Θέμος Αναστασιάδης λέει ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας ενώ ταυτόχρονα, άφησε να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη πράξη του κ. Αναστασιάδη, ενδεχομένως συνδεόταν με την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ για τα οποία ελεγχόταν από το ΣΔΟΕ. Αυτό τον ισχυρισμό προέβαλε κατά την απολογία του ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι με το «ροζ υλικό» ο Αναστασιάδης είχε ως στόχο «να εκβιάσει την κυβέρνηση».

Η διαδικασία συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα