Ο Εμίρης..που θέλει να αγοράσει…το Ιόνιο

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι επενδύσεις του εμίρη του Κατάρ στο Ιόνιο με την αγορά μιας σειρά από μικρά νησιά νότια της Λευκάδας και ανατολικά της Ιθάκης, σύμφωνα με το ermisnews.gr.

Προς το παρόν, ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε το νησί Οξυά και διαπραγματεύεται ακόμη πέντε νησάκια στο Ιόνιο.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό στο Mega, το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός επιβεβαίωσε ότι η Οξυά πέρασε

στην ιδιοκτησία του εμίρη έναντι του ποσού των 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε- ο εμίρης έχει δώσει ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ για άλλα πέντε νησάκια στην περιοχή.

Τόσο η Οξυά, όσο και άλλα μικρότερα νησιά – μεταξύ των οποίων και τα πέντε που φαίνεται ότι αγόρασε ο εμίρης- είναι ιδιωτικά και διοικητικά ανήκουν στην Ιθάκη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο εμίρης του Κατάρ υποσχέθηκε, ότι «θα φέρει νερό στην Ιθάκη από την απέναντι ακτή της Αιτωλοακαρνανίας και έχει ήδη ξεκινήσει τη μελέτη».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Βρετανική Guardian η οποία αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά την οικονομική κατάσταση στη χώρα και το αξεπέραστο τέρας της γραφειοκρατίας.

«Ο αγοραστής είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η τοποθεσία τυχαίνει να βρίσκεται στην πιο φτωχή χώρα της ευρωζώνης…Ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Θάνι, επέλεξε να ξοδέψει 8,5 εκατομμύρια ευρώ σε έξι ειδυλλιακά νησιά στο Ιόνιο», έγραψε η αγγλική εφημερίδα

«Η επικύρωση της συμφωνίας έγινε δεκτή με ευθυμία στην Ελλάδα, το πιο χρεοκοπημένο κράτος της δύσης αλλά και στην Ντόχα, όπου ο βασιλικός οίκος έζησε μια 18μηνη βασανιστική εμπειρία για να ολοκληρώσει την αγορά» γράφει η Guardian.

Keywords
Τυχαία Θέματα