Ο καυστικός Τσόμσκι για την κρίση στην Ελλάδα

Ο 83χρονος καθηγητής Νόαμ Τσόμσκι, ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς διανοητές, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε, μίλησε ανοιχτά και εξέφρασε την άποψή του για τη κρίση στην Ελλάδα, αλλά και τους λανθασμένους χειρισμούς που έχει κάνει η ΕΕ.

«Τα μέτρα λιτότητας είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να αναθερμάνουν μία οικονομία, ούτε να αποπληρώσουν ένα χρέος. Αντίθετα το χρέος

φουσκώνει. Και δεν είναι πως αυτές οι πολιτικές δεν δουλεύουν επί του παρόντος και θα αποδώσουν αργότερα. Αυτές οι πολιτικές δεν θα αποδώσουν καρπούς ποτέ», είπε κατηγορηματικά.

Ακόμα, πιστεύει ότι η Ε.Ε. δεν έχει σχέδιο να διαλύσει την Ελλάδα, απλώς ακολουθεί λάθος πολιτική με τις χρεωμένες χώρες, ενώ δήλωσε ότι «οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταστρέφουν την Ελλάδα»!

«Ο ελληνικός λαός έχει πιεστεί περισσότερο από όσο αντέχει και το επίπεδο ζωής του Έλληνα έχει επιστρέψει στη δεκαετία του ‘60», τόνισε επιπλέον ο Τσόμσκι, μια φράση που πραγματικά βρίσκει σύμφωνη μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού όπως φαίνεται.

Τέλος, θεωρεί πως δε φταίει για όλα η Τρόικα, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας που είπε «ποτέ δεν βοήθησαν την κατάσταση» και πως για να ανακάμψει η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργηθούν αναπτυξιακές δομές και να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, ειδικά για τους νέους ανθρώπους.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα