Ο Κανάκης, η κατάθεση στο δικαστήριο και οι εκβιασμοί

Τη δήλωση ότι δεν ειδοποιήθηκε και για αυτό το λόγο δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο έκανε ο Αντώνης Κανάκης στην αρχή της κατάθεσής του στη δίκη για το κύκλωμα εκβιασμού και τοκογλυφίας… που συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως κατέθεσε, ο ίδιος είναι μέτοχος σε δύο νυχτερινά μαγαζιά, ένα στη Χαλκιδική κι ένα στη Θεσσαλονίκη. «Εγώ οργανώνω μόνο συναυλίες κι έπαιζα μουσική. Δεν γνωρίζω κάτι άλλο. Ο συνέταιρός μου κανόνιζε τα υπόλοιπα» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι γνωρίζει τον έναν εκ των κατηγορουμένων, τον Κ.Μ. από τότε που ήταν παιδιά. Εργαζόταν στα καταστήματά του ως ασφάλεια, ενώ σε μεγάλες εκδηλώσεις, κανόνιζε γενικά την περιφρούρηση των χώρων. Στη συνέχεια είπε πως γνωρίζει εξ όψεως, από περιπτώσεις που εργάστηκαν σε μαγαζί του, τρία ακόμα άτομα που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά δεν είχε προσωπική σχέση.

«Ένα βράδυ στο μαγαζί έγινε μια φασαρία και τα παιδιά της ασφάλειας πιάστηκαν στα χέρια με πελάτες. Τους είπα ότι στα μαγαζιά μου δεν χτυπάμε κανέναν και την επομένη ο Κ.Μ. με πήρε τηλέφωνο για να μου δώσει εξηγήσεις και να ζητήσει συγνώμη» κατέθεσε ο Α. Κανάκης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως σιχαίνεται τους εκβιασμούς και μία φορά που υπήρξε απόπειρα να τον εκβιάσουν, το κατήγγειλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα