Ο Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης (ή ο Χάρης Γεωργιάδης), νέος υπουργός Οικονομικών στην Κύπρο;

Κι ενώ o Νίκος Αναστασιάδης δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε έναν τουλάχιστον μίνι – ανασχηματισμό τής κυβέρνησής του, προκειμένου να αντικαταστήσει τόσο τον υπουργό Οικονομικών, όσο και τον υπουργό Εργασίας, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός ευρύτερου ανασχηματισμού.

Όλα πρόκειται να εξαρτηθούν από το αν τελικά αποδεχθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την πρόσκληση που φέρεται να τους

κάνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού σκοπού, σχετικά με την έξοδο από την κρίση χρέους, η οποία θα έχει ορίζοντα τριών ετών.

Όπως και να έχει, πάντως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του paraskhnio.gr, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, προσανατολίζεται στο να αντικαταστήσει τον νυν Υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή με τον προσωπικό του σύμβουλο και διεθνούς κύρους (νομπελίστα) οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη -με δεύτερη επιλογή τον νυν υπουργό εργασίας Χάρη Γεωργιάδη-, ενώ τον θώκο του υπουργείου Εργασίας προτίθεται να τον δώσει στην γενική ελέγκτρια της Κύπρου, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι την απομάκρυνση του Μιχάλη Σαρρή από την κυβέρνηση ζητούσε επιμόνως ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

«Η Φαρέτρα του Πάρι…»

Keywords
Τυχαία Θέματα