Ο πάντα επίκαιρος και λαχταριστός μπακλαβάς

Υλικά:1 κιλό φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη
1/2 κιλό αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι
1/2 κιλό καρύδια περασμένα από το μούλτι
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη , η σιμιγδάλι χονδρό
1 φλ. αραβοσιτέλαιο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
2 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φυστίκη Αιγίνης τριμμένο [προαιρετικά]
γαρύφαλα ολόκληρα για στόλισμα σε κάθε κομμάτι

Για το σιρόπι
1.200 γραμμ. ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κ. σ. χυμό λεμόνι

Γέμιση:

Βάζουμε σε ένα λεκανάκι όλα τα υλικά μαζί ,καρύδια, αμύγδαλα, φρυγανιά ,ή σιμιγδάλι,

το αραβοσιτέλαιο, το κανελογαρύφαλο, τις 2 κουτ. ζάχαρη, και ανακατεύουμε πολύ καλά .

Σιρόπι:
Στην κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, και το 1 κουτ.σούπας λεμόνι . Βράζουμε μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι μας .

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι και στρώνουμε 10 φύλλα βουτυρώνοντας με ένα πινελάκι ένα -ένα ξεχωριστά.
Στο τελευταίο φύλλο πασπαλίζουμε με το μίγμα καρυδιού και αμυγδάλου .
Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε 6 φορές δηλαδή ,φύλλο ,βούτυρο, και πασπάλισμα με το μίγμα .
Τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω βουτυρώνοντας ένα- ένα πάντα ,πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 φύλλα έως 10.
Βάζουμε για λίγο το ταψάκι μας στο ψυγείο να παγώσει λίγο για να το χωρίσουμε σε κομμάτια πιό εύκολα .
Το χαράζουμε σε «μπακλαβαδωτά» κομμάτια ,λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το περιχύνουμε να πάει παντού.
Σε κάθε κομμάτι μπήγουμε στην μέση κι από ένα γαρύφαλλο .
Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς [ανάλογα την κουζίνα σας] μέχρι να χρυσαφίσουν τα φύλλα.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι, αφού το καταβρέξουμε περιμένουμε να τραβήξει το σιροπάκι όλο πασπαλίζουμε και με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Ο μπακλαβάς μας είναι έτοιμος για σερβίρισμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα