Ο πρωτοκλασάτος συνεργάτης του Άκη


Ο στενός συνεργάτης και ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας «έκαψε» ολοκληρωτικά προχθές τον Άκη και όχι μόνο, με την 9ωρη κατάθεσή του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Κατέθεσε ότι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος είναι ο Απόστολος Τσοχατζόπουλος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ

Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης.

Ποιος είναι ο Βλάσης Καμπούρογλου;

Ο κ. Βλάσης Καμπούρογλου, δεν ήταν κανένας παρατρεχάμενος του πρώην υπουργού, αλλά ένας από τους πολύ στενούς του συνεργάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες ως επιχειρηματίας έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο “καραμπινάτες” πτωχεύσεις, στην Ελλάδα από εταιρείες που είχε στήσει τόσο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Έχει κάνει δουλειές σε όλο τον κόσμο, μέχρι και στην Αφρική. Την περίοδο 1990-2000 ασχολούνταν με διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα και απο ό,τι λένε άνθρωποι από το πολύ στενό του περιβάλλον, ανήκει στην κατηγορία της «ελίτ» των επιχειρηματιών.

Διατηρεί μια υπερπολυτελή κατοικία στα Μελίσσια η οποία φτιάχτηκε σύμφωνα με πληροφορίες με δάνειο προερχόμενο από έναν εκ των 217 φερόμενων ως μελών σπείρας μπράβων της νύχτας που εξάρθρωσε τον περασμένο Απρίλιο το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Όλοι τότε μιλούσαν για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος , χωρίς όμως να βγει κάτι στην επιφάνεια.

Η σχέση του με τον Άκη ήταν πολύ «δυνατή», αφού μιλούσαν σχεδόν κάθε μέρα στο τηλέφωνο και συναντιόντουσαν σε πολυτελές εστιατόριο στο Κεφαλάρι για να μιλήσουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τον τελευταίο καιρό ο Βλάσης Καμπούρογλου, ήταν αρκετά ανήσυχος και τελικά δεν είχε άδικο. Ο Νίκος Ζήγρας «έσπασε» και τον πήρε στο λαιμό του.

Η «χρυσή» βίλλα

Σύμφωνα με πληροφορίες από άνθρωπο που διακόσμησε τον εσωτερικό χώρο της υπερπολυτελής κατοικίας, το “φτωχικό” του Καμπούργολου είναι μια βίλλα που εκτείνεται σε ένα τεράστιο οικοδομικό τετράγωνο και διαθέτει για τις ζεστές μέρες υπάρχει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Το πάνω μέρος της σκάλας είναι από μασίφ μάρμαρο, και στη σκεπή υπάρχει ένας τεράστιος θόλος. Η βίλλα έχει τρεις εισόδους. Δύο στο μπροστινό μέρος και μία στο πίσω μέρος όπου βρίσκεται και η πισίνα.

Το εσωτερικό του περιλαμβάνει πολλά δωμάτια, τουλάχιστον 5 «χρυσά» μπάνια, «ντυμένα» με πανάκριβο ιταλικό μάρμαρο, χρώματος μαύρου με «χρυσά» νερά. Το κάθε ένα από αυτά είναι περίπου 40τ.μ με την αξία του τότε να αγγίζει τα 1000 ευρώ χονδρική ανά τετραγωνικό .

Την περίοδο το 1996-1997, ο Βλάσης Καμπούρογλου αποφασίζει να ρίξει αρκετό χρήμα στη βίλλα, παραγγέλνοντας μέχρι και μάρμαρα από το εξωτερικό (Ιταλία) , αφού αυτό το υλικό που ήθελε, δεν το έβρισκε στη χώρα.

Τα “μερεμέτια” της βίλλας “δυσκολευότανε” να τα πληρώσει σε μετρητό και προτιμούσε τις τρίμηνες επιταγές, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έλεγε, σε στενό του συνεργάτη, ότι μπορεί να διέθετε 1,5 εκ. λίρες σε τράπεζα της Αγγλίας, αλλά ήτα

Keywords
Τυχαία Θέματα