Ο Σαμαράς κρατάει στα χέρια του την τύχη του ΓΑΠ

Συναγερμός έχει σημάνει στα κομματικά επιτελεία, για τη συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που αρχίζουν στη Βουλή την Παρασκευή το απόγευμα.

Το ενδιαφέρον μπορεί να εστιάζεται στην οικονομία, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά θα κρίνει και το μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου και τις πολιτικές εξελίξεις γενικότερα.

Όπως

υποστηρίζουν, δέσμευση της Ν.Δ. και προσωπικά του πρωθυπουργού ήταν ότι θα κάνει μια Εξεταστική Επιτροπή, που θα έχει σχέση με το γιατί η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ο κ. Παπανδρέου μπαίνει σε περιπέτεια, αφού αυτός και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήραν τη μεγάλη απόφαση για την απόβαση του ΔΝΤ και των δανειστών στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών δεν προβλέπει σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, με αποτέλεσμα οι πάντες πλέον να βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Καμμένος- Τσίπρας
Εάν ο κ. Σαμαράς κάνει μια απλή αναφορά χωρίς να αναλάβει δέσμευση, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την οργή της λαϊκής πτέρυγας της Ν.Δ. αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται με το δάκτυλο στην σκανδάλη και έτοιμος να «πυροβολήσει» τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι δίνει άφεση αμαρτιών στον κ. Παπανδρέου.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιδιώκει να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ βασικό πυλώνα της αντιμνημονιακής πολιτικής.

Όλα στο φως

Η υπόθεση Παπανδρέου προκαλεί ποικίλα σχόλια και στην Ιπποκράτους και δεν είναι λίγοι αυτοί που υπενθυμίζουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πει ουκ ολίγες φορές ότι ήταν αντίθετος με την υπαγωγή στο Μνημόνιο.

Στο ερώτημα ποια θα είναι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου χρησιμοποιούν τη φράση «όλα στο φως», που επιβεβαιώνει το χάσμα που υπάρχει με τον κ. Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα