Ο Σκουρλέτης παίρνει θέση για το πραξικόπημα

Τις πολιτικές  εξελίξεις σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Π. Τσούτισα  και  Τ. Σαράντη.

Για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη ανέφερε και το πρωτοσέλιδο των Νέων σήμερα που αναφέρει ότι «η ευρω-στροφή φέρνει τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ

ευρωπαϊστές εναντίον ευρωσκεπτικιστών» ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Δεν ξέρω πως οι “δαιμόνιοι” ρεπόρτερ των Νέων το ανακάλυψαν. Ήταν ένα ταξίδι γνωστό από πριν. Την προηγούμενη εβδομάδα στην ΚΠΕ του ΣΥΝ που είχαμε, ήταν γνωστά αυτά. Δεν είχαμε τέτοιου είδους τριγμούς. Επαναλάβαμε αυτό το οποίο έχουμε πει όλα τα τελευταία χρόνια και θεωρώ ότι αναδεικνύεται με όλο και μεγαλύτερη ένταση. Δηλαδή, ότι η Ευρώπη ή θα αναζητήσει μια άλλη στρατηγική απέναντι στην κρίση ή τελικώς θα έχει αυτή την αμηχανία, θα κινδυνεύει με έναν συνολικό εκτροχιασμό. Βλέπετε ότι κανείς σήμερα από τις κυρίαρχες δυνάμεις δεν μπορεί να ισχυριστεί πρώτα απ’ όλα ότι το πείραμα στην Ελλάδα πάει καλά. Όλοι ομολογούν ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα και δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το επόμενο τρίμηνο – τετράμηνο – πεντάμηνο θα είναι καλύτερα τα πράγματα συνολικά για την Ευρώπη. Αυτή, νομίζω, είναι η συνείδηση και ο κοινός τόπος για όλους πλέον».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε για τη συνέντευξη που έδωσε στην Κυριακάτικη Αυγή ο κ. Λαφαζάνης, για τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ράιχενμπαχ, είπε «Σας θυμίζω ότι αυτή η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της πλευράς Ράιχενμπαχ και ακριβώς αποσκοπούσε, απ’ όσο μπορούμε να καταλάβουμε, στο να σπάσει τον πάγο που είχε δημιουργηθεί με την άρνηση των ευρωπαίων αξιωματούχων να συναντηθούν με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Συνεπώς, το θεωρώ θετικό. Από κει και πέρα, οι υπόλοιπες προεκτάσεις και ερμηνείες που δίνονται δεν με βρίσκουν σύμφωνο».

Ο κ. Σκουρλέτης  όταν ρωτήθηκε για το χθεσινό πρωτοσέλιδο θέμα του Βήματος ότι υπήρχε κίνδυνος πραξικοπήματος κ.λπ., σχολίασε, «Τα πράγματα νομίζω ότι είναι αρκετά σοβαρά. Πρώτα απ΄ όλα όλοι οι τότε… (πολιτικοί) προϊστάμενοι βγήκαν και διέψευσαν. Θυμάστε ότι οι εκκαθαρίσεις που έγιναν τότε, έγιναν σύμφωνα με τις διαρροές, γιατί δεν είναι καινούργιες, για να απαντήσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τα ίδια όμως πρόσωπα, τα οποία ήταν τότε στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κατέλαβαν αμέσως μετά κρίσιμες πολιτικές θέσεις. Άρα εδώ γεννιέται ένα μεγάλο ζήτημα και για την κυβέρνηση Παπαδήμου…».

Για τα μέτρα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Νομίζω ότι ο βασικός χαρακτήρας των μέτρων έχει κλειδώσει. Φάνηκε και από τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ΒΗΜΑ και από τα όσα έχουν πει οι άλλοι δύο συναρχηγοί της μνημονιακής κυβέρνησης. Μιλάμε για ένα βάρβαρο, αναποτελεσματικό πακέτο μέτρων το οποίο οδηγεί στον όλεθρο και την καταστροφή Μικρή σημασία τελικά έχουν αυτές οι τελευταίες συναντήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα