Ο Τσαϊκόφσκι και η Ελλάδα ως πηγή έμπνευσης

Η πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημισμένη παράσταση «Η ωραία κοιμωμένη» έκανε, το βράδυ της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου, την πρώτη της εμφάνιση στο ελληνικό κοινό. Κατάμεστο το θέατρο badminton από παιδάκια αλλά και από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, έδωσε στους εξαιρετικούς χορευτές του «grigorovich ballet theatre» το καλύτερό του χειροκρότημα.

Ο μεγαλύτερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος

Γιούρι Γκριγκορόβιτς  ήρθε στην Αθήνα  μαζί με τους 100 συντελεστές της παράστασης για να απολαύσει το μεγαλούργημά του, σε σύνθεση Τσαϊκόφσκι. Ο ίδιος ο χορογράφος είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στην Αθήνα και δηλώνει ενθουσιασμένος και μεγάλος λάτρης της Ελλάδας και του λαού της. Σε συνέντευξή του έχει πει χαρακτηριστικά «Όταν με ρωτάνε πως περνάω μια συνηθισμένη μέρα τους λέω: κατά κανόνα το πρωί θέατρο, το μεσημέρι θέατρο, και το απόγευμα θέατρο. Σας ευχαριστούμε πολύ αγαπητοί μας  Έλληνες που εφεύρατε το θέατρο. Τι θα ήμασταν σήμερα χωρίς αυτή τη μεγάλη ανακάλυψη που έγινε η ζωή μας…..»,  «Η Ελλάδα είναι για μένα πηγή έμπνευσης.»

Ο συνδυασμός εντυπωσιακών σκηνικών, κουστουμιών και ταλέντου, σε πήγαινε σε μια άλλη εποχή, σαν να ζωντανεύουν όλοι οι ήρωες των παραμυθιών της παιδικής σου ηλικίας.

Παρουσία δήλωσαν και αρκετοί τραγουδιστές κι ηθοποιοί όπως η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου συνοδευόμενη από δύο φίλες της, η οποία μετά την παράσταση θα επισκεπτόταν μαγαζί του Κολωνακίου για φαγητό. Όπως επίσης και η Κέλλυ Κελλεκίδου χωρίς τον Νίκο Κουρκούλη αλλά με το γιο της και δύο φίλες της.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου στο θέατρο badminton, ολυμπιακά ακίνητα Γουδί.

Keywords
Τυχαία Θέματα