Ο… Τσάβες της Ηπείρου! ΠΑΣ Γιαννινα-Απόλλων Σμύρνης: 1-0

Με γκολάρα… ποίημα και ασίστ ο καταπληκτικός Τσάβες οδήγησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 2-0 κόντρα στον Απόλλωνα!

Πώς ξεκίνησαν

Την εστία του ΠΑΣ υπερασπίστηκε ο Βελλίδης, με τους Κολοβέτσιο, Τζημόπουλο μπροστά του, τον Μιχαήλ στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Ντάσιο στα δεξιά. Λίλα και Τσουκαλάς αποτέλεσαν το δίδυμο στον χώρο του κέντρου, μπροστά τους ο Βίλα, δεξιά του ο Τσάβες, αριστερά ο Κοροβέσης, ενώ στην κορυφή ήταν ο Ίλιτς.

Όσο για τους φιλοξενούμενος,

πορτιέρο ήταν ο Τζόρβας, μπροστά του οι Βέρτζος, Δεληζήσης, δεξιά Χατζηζήσης και ο αριστερά Παντελιάδης. Στο κέντρο έπαιξε ο Καμαρά με τον Άλβαρεζ, μπροστά τους ήταν ο Κόρμπος, ο Μίνγκας δεξιά, ο Γκουέλα αριστερά και στην κορυφή ο Πετρόπουλος.

Πίεση από νωρίς

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις… άγριες διαθέσεις τους, καθώς μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, πήραν τον έλεγχο του κέντρου και προσπάθησαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα.

Μόλις στο 4′, ο ΠΑΣ κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά, όμως ο Τζόρβας κατάφερε να απομακρύνει το σουτ του Τσουκαλά και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ίδια ήταν η κατάληξη και στο σουτ του Κοροβέση, με τον διεθνή πορτιέρο να αποκρούει και πάλι.

Τσάβες από… άλλο πλανήτη!

Μπορεί ο Τσουκαλάς και ο Κοροβέσης να νικήθηκαν από τον Τζόρβα, όμως αυτό δεν έγινε και με τον Τσάβες στο 23′. Ο Αργεντινός παικταράς, με μία άπιστη βολίδα κατάφερε να στείλει την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Απόλλωνα, πετυχαίνοντας έτσι ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Μάλιστα, ο Τσάβες ήταν ο πρωταγωνιστής και στο δεύτερο τέρμα του «Άγιαξ της Ηπείρου», καθώς είκοσι λεπτά αργότερα άλλαξε ρόλο, έγινε… δημιουργός και με τρομερή πάσα έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ίλιτς, ο οποίος δεν σπατάλησε την ευκαιρία και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Πιο ανοιχτό στην επανάληψη

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν και να διεκδικήσουν τις ελπίδες τους για ανατροπή στο σκορ. Κάτι που φαίνεται και από την αλλαγή του Βοσνιάδη, ο οποίος άφησε στα αποδυτήρια τον Μίνγκα και πέρασε στην θέση τον Φαρινόλα.

Αυτό είχε ως συνέπεια να υπάρχει πιο όμορφος και γρήγορος ρυθμός στο παιχνίδι, χωρίς όμως να υπάρχουν αξιόλογες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι, δεν καιγόντουσαν να πιέσουν, αφού είχαν σκορ… ασφαλείας, ενώ με σωστή αμυντική λειτουργία, δεν επέτρεπαν και στην Ταξιαρχία να απειλήσει.

Κατέβασε ταχύτητα

Οι γηπεδούχοι, όσο περνούσε η ώρα, έριχναν ρυθμό και έκαναν εξοικονόμηση δυνάμεων. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του ΠΑΣ θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα, καθώς δοκίμασαν πολλές φορές σουτ από μακριά, τα οποία δυσκόλεψαν τον Τζόρβα.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Αρετόπουλου, βρήκε τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία μάλιστα συνδυάστηκε και μία πειστική εμφάνιση, η οποία γεμίζει αισιοδοξία, αλλά και απαιτήσεις, τους φίλους του ΠΑΣ. Στην αντίπερα όχθη, ο νεοφώτιστος Απόλλωνας λύγισε κόντρα στον ανώτερο ΠΑΣ, όμως για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε καλά στοιχεία, κυρίως στην αμυντική του λειτουργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα