Ο Β. Κορκίδης μιλά για το επίδομα ανεργίας στο «Π»

« Μόνο 12.00 άνεργοι τελικά θα μπορέσουν να πάρουν το επίδομα. Είμαστε πάνω από 40.000, και προσδοκούμε όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που το δικαιούνται τελικά να το πάρουν. Έχουν κρατήσει την υπόσχεση του υπουργού Γιάννη Βρούτση, ότι κάτι τέτοιο έχει μεγάλες πιθανότητες να γίνει στο εγγύς μέλλον», λέει ο Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι σφαλισμένοι στου φορείς ΟΑΕΕ

και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Οι βασικές προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος είναι οι εξής:

· Τουλάχιστον 3 έτη συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα υπαγωγής κατά το χρόνο διακοπής του επαγγέλματος και καταβολή της εισφοράς στον ειδικό λογαριασμό που προσδιορίζεται, για όσους ήταν ασφαλισμένοι κατά την 1.1.2011, σε ποσό αντίστοιχο με τις εισφορές για :

- 1 έτος, τουλάχιστον, σε περίπτωση διακοπής της δραστηριότητας μετά την 1.1.2012

- 2 έτη, τουλάχιστον, σε περίπτωση διακοπής μετά την 1.1.2013

- 3 έτη, τουλάχιστον, για όσους διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από 1.1.2014 και μετά.

· το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα των δύο προηγούμενων οικονομικών ετών να μην υπερβαίνει αθροιστικά τα 20.000 ¤ και το αντίστοιχο οικογενειακό τα 30.000 ¤.

· Αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από 1.1.2012 και μετά, για τουλάχιστον 3 μήνες πριν από τη λήψη του βοηθήματος.

· Να μην έχει γίνει υπαγωγή σε προαιρετική ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα μετά τη διακοπή του επαγγέλματος, καθώς και να μην έχει γίνει αίτηση συνταξιοδότησης.

· Να μην έχει γίνει μεταβίβαση της επιχείρησης ή μεριδίου ή μετοχών σε αυτή από τον δικαιούχο του βοηθήματος σε σύζυγό ή συγγενείς αΆ και βΆ βαθμού.

· Να έχουν εξοφληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή άλλες οφειλές προς τον ασφαλιστικό φορέα του δικαιούχου.

· Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα