“Όχι” Μανιτάκη σε απολύσεις

Τα πλάνα του σχετικά με το μοντέλο διοικητικής μεταρρύθμισης ανέλυσε ο υπουργός εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, κατά την ομιλία του στην Ένωση Βελγικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη οι στόχοι υπερκαλύπτονται χωρίς να χρειαστεί η απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο, καθώς όπως διευκρίνισε, για να επιτευχθεί η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, θα

ακολουθηθεί πιστά ο κανόνας της μιας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις, ενώ σε εφαρμογή θα τεθεί και η πρόταση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για συνταξιοδοτική ωρίμανση, δηλαδή την πρόωρη εθελούσια συνταξιοδότηση με εξαγορά τριών πλασματικών χρόνων.

Το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, εκτιμά ότι μόνο φέτος οι αποχωρήσεις από το δημόσιο θα φθάσουν τις 40.000. Με την αξιοποίηση της πρότασης του υπουργείου για πρόωρη εθελούσια συνταξιοδότηση, άλλες 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν σταδιακά. Οπότε ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί υπερβαίνοντας κατά πολύ τις 200.000 αποχωρήσεις, με τις απολύσεις, όπως εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών, να μην είναι απαραίτητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα