Οδηγίες υπουργείου προφύλαξης το όζον

Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού από τις αυξημένες τιμές του όζοντος στην Αττική, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μετά την δεύτερη συνεχόμενη υπέρβαση του «ορίου ενημέρωσης κοινού» στις τιμές του όζοντος στην Αττική (σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας) το υπουργείο Υγείας συμβουλεύει:
«άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση,

να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.
Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο ενημέρωσης κοινού είναι τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και το όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Ωστόσο, την Τρίτη στις 14:00 μ.μ. στον σταθμό της Λυκόβρυσης καταγράφηκαν 189 μικρογραμμάρια και την ίδια ώρα στον σταθμό της Αγίας Παρασκευής 186. Δύο ώρες αργότερα οι τιμές στους Θρακομακεδόνες και την Αγία Παρασκευή υποχώρησαν στα 181 και 183 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, αντίστοιχα. Όμως στην Λυκόβρυση παρουσίασαν άνοδο, φτάνοντας τα 197 μικρογραμμάρια.
health.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα