Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Το νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση επανακατατέθηκε σήμερα, με δικαστικούς κύκλους να αναφέρουν πως οι αλλαγές που έγιναν από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είναι ευνοϊκές.

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νομοσχέδιο:

-Οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια προϋπηρεσία δεν θίγονται κατά κανόνα, ενώ το ποσοστό του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου που απαιτείται για το χαρακτηρισμό των εκπαιδευτικών ως υπεράριθμων μειώθηκε από το 75% στο 60% (παράγραφος Α, άρθρο 1).
-Οι εκπαιδευτικοί που

μετατίθενται με αυτή τη διαδικασία των υποχρεωτικών μεταθέσεων, εξαιρούνται από τη διαδικασία για τα επόμενα πέντε έτη»(Παράγραφος Β, άρθρο 5).
-Εάν οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν τη μετάθεσή τους στην ίδια θέση ισοβαθμούν, προηγείται ο εκπαιδευτικός που επιθυμεί τη μετάθεση, κατά σειρά προτεραιότητας, για συνυπηρέτηση συζύγων και για λόγους εντοπιότητας. (Παράγραφος 3, άρθρο 5).
-Στις κενές θέσεις όπου κανείς εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να μετατεθεί, μετατίθενται οι εξολοκλήρου υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί της γεωγραφικά και συγκοινωνιακά πλησιέστερης περιοχής μετάθεσης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα το Έθνος, αναμένεται η έγκριση του νομοσχεδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα