Οι άνθρωποι του «τίγρη»

Περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ χωρίζουν την Emma Delta από το ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά και, όπως όλα δείχνουν, ο κραταιός Οργανισμός θα περιέλθει στο ελληνοτσεχικό σχήμα του ομίλου Μελισσανίδη.
Το μεγάλο στοίχημα της απρόσκοπτης ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ φαίνεται ότι έχει κερδηθεί από την κυβέρνηση, η οποία αναμένει ζεστά 650 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα προωθούνται οι αποκρατικοποιήσεις στον ενεργειακό κλάδο.
Ο «τίγρης»

Δημήτρης Μελισσανίδης πέτυχε πολλά παραπάνω από τη συγκεκριμένη εξαγορά. Και τούτο γιατί στόχος του δεν ήταν μόνο να κλείσει το deal σε αυτό το πρόσφορο τίμημα, αλλά και να «διασυνδεθεί» με άλλες επιχειρηματικές δυνάμεις, με τις οποίες είτε δεν είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν, είτε τα είχε «σπάσει» μαζί τους.
Στο πλευρό του γιου του, Γιώργου, καθώς και του Τσέχου συνεργάτη του, Γίρι Σμετς, θα βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην επικεφαλής του ΟΠΑΠ, Γ. Σπανουδάκης, που ως διοικητής πέτυχε κατακόρυφα άλματα κερδοφορίας και ο Κ. Αντωνόπουλος της Ιντραλότ, η οποία διαχειρίζεται από ετών το μηχανογραφικό σύστημα του οργανισμού και μέσω αυτής ο όμιλος Κόκκαλη θα συνεργαστεί με τον όμιλο Μελισσανίδη.
Επιπλέον, στο σχήμα της Emma Delta συμμετέχει ο όμιλος Κοπελούζου και μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσφατη δημόσια εμφάνιση Μελισσανίδη - Κοπελούζου υπό το… αδιάφορο βλέμμα του Αλ. Τσίπρα που δεν πήρε χαμπάρι το τι έχει συμβεί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο «Παρασκήνιο» του Σαββάτου που κυκλοφορεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα