Οι διαβεβαιώσεις Βρούτση για τις περικοπές

Δεν θα υπάρξει νέα μείωση του κατώτερου μισθού ξεκαθάρισε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, καθώς και ότι δεν θα πειραχθεί ούτε ο 13ος και 14ος μισθός, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ωστόσο ότι θα υπάρξει μία αναπροσαρμογή της διαδικασίας υπολογισμού του κατώτερου μισθού.

«Η Ελλάδα

δεν πρόκειται να γίνει κοινωνικό νεκροταφείο. Σε μια οικονομία που αλλάζει ωστόσο, δεν μπορεί οι εργασιακές σχέσεις να μένουν καθηλωμένες στο παρελθόν», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για νέες κοινωνικές συμφωνίες με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αμοιβαία οφέλη, ώστε «με μικρά και μεγάλα βήματα να βελτιώσουμε την ποιότητα και τις επιδόσεις της αγοράς εργασίας».

Πάντως ο ίδιος αναγνώρισε πως από την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα, έχουν χαθεί πάνω από 600.000 θέσεις εργασίας, με την ανεργία να εκτινάσσεται στο 23%. «Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν είχαμε την τόλμη κάποτε να εφαρμόσουμε πολιτικές που είχε ανάγκη ο τόπος και συμβιβαστήκαμε με πολιτικές της Αριστεράς. Κι αυτό έβλαψε τη χώρα μας εκείνη την περίοδο», επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα