Οι «Δημοσιογράφοι…στον κινηματογράφο»

Πάντα μου άρεσε ο παλιός κλασικός κινηματογράφος!

Ειδικά δε όταν αναλύαμε στο Πάντειο μέσα από μαθήματα κινηματογράφου ιστορικότατες ταινίες τύπου «Πολίτης Κέιν», «Με κομμένη την ανάσα» ή «Επάγγελμα ρεπόρτερ» ήταν «όλα τα λεφτά» που λέμε!

Βέβαια, κάποιες παραήταν κουλτουριάρικες για τα δικά μου γούστα! Αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι πραγματικά εντυπωσιακό να μπορείς μέσα από μια ταινία να ταξιδεύεις χρόνια ολόκληρα πίσω σε αλλοτινές εποχές και τελικά να διαπιστώνεις πόσο επίκαιρο νόημα έχουν ακόμα και σήμερα, σε μια εποχή που η δημοσιογραφία δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Μέσα

από αυτό το γεγονός λοιπόν, αλλά και του επαναπροσδιορισμού του ρόλου ενός δημοσιογράφου σήμερα αλλά και των media, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α διοργανώνει το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Δημοσιογράφοι στον κινηματογράφο».

Ο χώρος που θα γίνουν οι προβολές είναι το Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16) στο οποίο φυσικά η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους (να και κάτι καλό) και θα παρουσιαστούν κάποια από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα που άφησαν εποχή στην ιστορία του κινηματογράφου!
Η αναδρομή στο κινηματογραφικό αυτό γεγονός θα διαρκέσει από τις 29 Οκτωβρίου ως τις 3 Νοεμβρίου και θα προβάλλονται ταινίες καθημερινά στις 7μμ. και 9μμ., ενώ η επιμέλεια είναι του Νίνου Φένεκ Μικελίδη.

Και δεν τελειώνει εδώ! Την 1η Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, για όσους ενδιαφέρονται θα πραγματοποιηθεί συζήτηση (με ελεύθερη είσοδο εννοείται) με τη συμμετοχή κριτικών κινηματογράφου, όπως του Χρήστου Μήτση, Αντρέα Τύρου, Μαρίας Κατσουνάκη, Νίνου Μικελίδη και του σκηνοθέτη Κώστα Βρεττάκου. Κεντρικό θέμα της συζήτησης θα αποτελέσει «Η δημοσιογραφία στο σινεμά»!

Ωραία και τα σύγχρονα εφέ και οι 3D προβολές δε λέω, αλλά όπως λέει και το άσμα «o νέος είναι ωραίος, μα πάντα ευτυχώς ο παλιός είναι αλλιώς»!

Παρακάτω ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών:

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου
7 μ.μ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΪΝ (119′)
9 μ.μ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ (93′)

Τρίτη 30 Οκτωβρίου
7 μ.μ. ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ (90′)
9 μ.μ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΡΕΠΌΡΤΕΡ (126′)

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου
7 μ.μ. Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΣ (69′)
8.30 μ.μ. ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΠΟΛΚ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ (150′)

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου
7 μ.μ. ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ (HIS GIRL FRIDAY) 92′
9 μ.μ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΕΛΙΔΟΝΑΣ (117′)

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου
7 μ.μ. THE WAR GAME (48′)
8 μ.μ. LA DOLCE VITA (ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ) (174′)

Σάββατο 3 Νοεμβρίου
7 μ.μ. ELLES (99′)
9 μ.μ. SHOCK CORRIDOR (101′).

Κωνσταντίνα Μπιτζήλου

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα