Οι κόκκινες γραμμές Σαμαρά στον Τόμσεν

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση, ενόψει της άφιξης της τρόικας, η οποία θα περάσει από κόσκινο όλα τα υπουργεία πριν δώσει το πράσινο φως για την επαναδιαπραγμάτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς,, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης ανανέωσαν το ραντεβού τους για
την Τετάρτη, μία ημέρα δηλαδή πριν αρχίσουν τις επαφές τους με τους υπουργούς οι επικεφαλής της Τρόικας.

Οι πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι θα παρουσιαστεί στην τρόικα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με όλες τις αποκρατικοποιήσεις που θα γίνουν και τους οργανισμούς του δημοσίου που θα κλείσουν.

«Κόκκινη γραμμή»  για τον πρωθυπουργό είναι οι απολύσεις και οι οριζόντιες περικοπές στον δημόσιο τομέα.Για το λόγο αυτό στις συζητήσεις με την τρόικα  θα παρουσιάσουν ισοδύναμα μέτρα για να βελτιωθούν οι χαμηλές συντάξεις και τα ειδικά επιδόματα.

Σε κάθε περίπτωση βούληση του κ. Σαμαρά είναι να τρέξει τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές. 
Στην πρώτη γραμμή των αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έπονται Αγροτική, ΔΕΠΑ, ΕΛΤΑ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ.Η στρατηγική του πρωθυπουργού στο μπρα ντε φερ με τον Πολ Τόμσεν είναι η εξής:1. Διαβεβαίωση ότι το πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων και κατάργησης ζημιογόνων οργανισμών θα ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο2. Διεκδίκηση με όλα τα μέσα της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ  που θα ανοίξουν το δρόμο στην ανάπτυξη.3. Μείωση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης από το 23% στο 13%

Ωστόσο, συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν λόγω των δίδυμων εκλογών και εξετάζονται εναλλακτικές προτάσεις για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.Η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα την Τετάρτη το βράδυ και έως την Κυριακή που θα αναχωρήσει είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί και με τον Αντώνη Σαμαρά.Ωστόσο, έως τις 20 Ιουλίου θα επιστρέψει έχοντας στα χέρια της την έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα