Οι όροι κι οι προϋποθέσεις του ΠΑΣΟΚ

Υπό όρους και προϋποθέσεις θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νέο πακέτο μέτρων, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισήγηση του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Συγκεκριμένα ο Κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «Αν και οι τρεις αρχηγοί συμφωνήσαμε σε κάποιους βασικούς άξονες, μαθαίνουμε τώρα ότι υπάρχουν μεγάλες

αποκλίσεις σε συζητήσεις που γίνονται με την τρόικα. Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα άλλο πακέτο μέτρων. Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής».

Οι όροι που έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι να κλείσει οριστικά το πακέτο ώστε να μπορούμε να πούμε ότι είναι το τελευταίο, να συνδυαστεί με την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, να φανεί ότι τηρούνται τα ελάχιστα όρια για δίκαιη κατανομή των βαρών και, τέλος, να υπάρξει κοινωνικό και αναπτυξιακό αντίβαρο.

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η πολιτική ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά και ότι έχει εκδηλωθεί μια επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και κατά της πολιτικής σταθερότητας της χώρας, συμπληρώνοντας : «Αν κάποιοι νομίζουν ότι χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ βοηθούν την κυβέρνηση είναι ανόητοι. Αν πιστεύουν ότι έτσι θα κλονίσουν την κυβέρνηση είναι πονηροί. Αν θέλουν να χτυπήσουν εμένα ξέρω να σηκώνω βάρη με βάση το δημόσιο συμφέρον και με όπλο την αλήθεια που σαρώνει κάθε συνωμοσιολογία. Δεν χειρίστηκα κανένα θέμα με δημαγωγικό τρόπο».

Ακόμη, αιχμές άφησε εμμέσως στον Γιάννη Ραγκούση, λέγοντας : «Λυπάμαι γιατί κάποιοι που εδώ και καιρό βρίσκονται εκτός παράταξης βιάστηκαν να χαρούν με τα προβλήματά της. Κάποιοι με τεράστια πολιτική ευθύνη που μετείχαν στον πιο σκληρό πυρήνα της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας να μην μας ζητάνε τώρα τα ρέστα».

Να σημειωθεί τέλος, ότι δεν βρέθηκαν στη συνεδρίαση τη Κ.Ο. οι Ανδρέας Λοβέρδος και Μίμης Ανδρουλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα