Όλες οι εκδηλώσεις της 78ης ΔΕΘ!

Αναγέννηση- επανεκκίνηση- εξωστρέφεια και επιστροφή στις… ρίζες είναι το στοίχημα της 78ης ΔΕΘ, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της. Με σύνθημα «εδώ… όλα παίζουν» οι διοργανωτές επιδιώκουν να ανανεώσουν το θεσμό, καθώς η ενοποιημένη πλέον ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. θα επιχειρήσει να καταδείξει το νέο πρόσωπο του εκθεσιακού φορέα και να φέρει ξανά τη Θεσσαλονίκη στους χώρους της.

«Σκοπός μας είναι η ΔΕΘ

να ξαναμπεί στην καρδιά όλων των Μακεδόνων και των Βορειοελλαδιτών» τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε και συμπλήρωσε ότι: «ο ενοποιημένος φορέας θα επιδιώξει να αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα. Ο τροχός μπορεί να γυρίσει» είπε ο υπουργός «με πίστη, θέληση και σκληρή δουλειά». «Η φετινή διοργάνωση δεν θα αποτελέσει χώρο παρέλασης κρατικών συμμετοχών».

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περίπου χίλιοι ιδιώτες (από 800 που ήταν πέρσι) ενώ αυξημένη αναμένεται να είναι και η συμμετοχή από το εξωτερικό. Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης πέρσι οι διεθνείς συμμετοχές ήταν 15 και φέτος 20. Σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθήθηκε, όπως τόνισε ο κ. Ποζρικίδης μετά από σχετική ερώτηση της «Κ», «οι τιμές κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα με εκπτώσεις για όσους επιχειρηματίες μισθώσουν περισσότερους χώρους». Στη φετινή διοργάνωση μάλιστα θα παραστούν και στελέχη της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, όπως ο ομογενής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Κότσιρας, ο πρόεδρος της Γερουσίας και ο πρόεδρος της Βουλής της Βικτώρια και πέντε Αυστραλοί βουλευτές.

Θα υπάρξουν επίσης 13 θεματικά αφιερώματα σε κλάδους με προοπτική και περιθώρια ανάπτυξης με σημαντικότερο το αφιέρωμα «Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα» στο οποίο αναμένεται να δώσουν το «παρών» 125 επιχειρήσεις. Μάλιστα, στο εν λόγω αφιέρωμα συμμετέχει και το ΕΒΕΘ με 50 επιχειρήσεις-μέλη του, το ΒΕΘ με 25 επιχειρήσεις και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο με δικό του περίπτερο.

Διαβάστε περισσότερα στο karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα