Οργή για τις δηλώσεις του Ρίτσαρντ Μούρντοκ σε ντιμπέιτ

Οργή προκάλεσαν την Τρίτη, κατά την διάρκεια ενός ντιμπέιτ, οι δηλώσεις του Ρίτσαρντ Μούρντοκ,  ο οποίος είναι υποψήφιος για την Γερουσία στην Ιντιάν, ότι «ακόμη κι όταν η ζωή ξεκινάει με αυτή τη φρικτή εμπειρία του βιασμού, αυτό είναι κάτι που ο Θεός θέλησε να συμβεί”.

Ο Μούρντοκ, με αυτή του την δήλωση ξεσήκωσε την έντονη αντίδραση του Τζό Ντονέλι, Δημοκρατικού του Αντιπάλου και μέλους του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παρότι ο υποψήφιος Γερουσιαστής προσπάθησε να ανασκευάσει την δήλωσή του αυτή, αντιδράσεις εξέφρασαν και στο «σπίτι» του Μίτ Ρόμνεϊ υποψηφίου για την προεδρία με τους Ρεπουμπλικανούς.

Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος τη Δευτέρα ανακοίνωσε τη στήριξή του προς τον Μούρντοκ, αποστασιοποιήθηκε την Τρίτη ύστερα από τα σχόλια του Μούρντοκ.

“Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ διαφωνεί με τα σχόλια του Ρίτσαρντ Μούρντοκ και δεν τον αντιπροσωπεύουν”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρόμνεϊ, Άντρεα Σολ.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο από την εταιρεία Howey-DePauw εμφανίζει τον Ντόνελι να προηγείται με δύο ποσοστιαίες μονάδες του Μούρντοκ (40% έναντι 38%) και τον Χόρνινγκ να ακολουθεί με 7%.

Σε μια άλλη περίπτωση, στο Μιζούρι ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος γερουσιαστής Τοντ Έικον,  προκάλεσε σάλο λέγοντας ότι το γυναικείο σώμα διαθέτει αμυντικό σύστημα κατά της εγκυμοσύνης ύστερα από έναν “νόμιμο βιασμό”, γεγονός που τον άφησε πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Όπως αναφέρει το real.gr, ο Μούρντοκ, ο οποίος υποστηρίζεται από τα μέλη της υπερσυντηρητικής οργάνωσης “Tea Party, επικράτησε με ποσοστό σχεδόν 60% του αντιπάλου του και επί σειρά ετών γερουσιαστή Ντικ Λούγκαρ, στις εσωκομματικές εκλογές στην πολιτεία της Ιντιάνα στις αρχές του χρόνου και δίνει μάχη “στήθος με στήθος” με τον Ντόνελι ενόψει των προεδρικών της 6ης Νοεμβρίου.

Μετά το ντιμπέιτ, ο Μούρντοκ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Ο Θεός δημιουργεί τη ζωή και αυτό εννοούσα. Ο Θεός δεν επιθυμεί το βιασμό και με κανέναν τρόπο δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Ο βιασμός είναι ένα φρικτό πράγμα και είναι νοσηρό και παράλογο να διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις μου”.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα