Παιχνίδια διαρροών για τα μέτρα (παρασκήνιο)

Επισήμως, ουδείς δίνει πληροφόρηση για τα μέτρα των 11, δις ευρώ που απαιτεί η τρόικα για να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου και τα οποία θα κλειδώσουν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει τη Δευτέρα.

Ανεπισήμως όμως, διαρροές υπάρχουν με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ για την επιμήκυνση και την επαναδιαπραγμάτευση και κυρίως το ποιος
θα χρεωθεί το εξαιρετικά σκληρό πακέτο που θα αλλάξει μια για πάντα την εικόνα της Ελλάδας που ξέραμε.Το μπαράζ διαρροών προκάλεσε την αντίδραση του οικονομικού επιτελείου, στελέχη του οποίου σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους έκαναν λόγο για «απλή αντιγραφή της έκθεσης του ΚΕΠΕ».Γαλάζιοι βουλευτές πάντως δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνουν ότι η Ν.Δ. θα χρεωθεί τελικά αυτά τα μέτρα.Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Ν.Δ. πάση θυσία επιδιώκει τα μέτρα και ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις.Η τρόικαΣε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφύγει να κάνει την παραμικρή διαρροή μέσω συνεργατών του για το περιεχόμενο των μέτρων, τα οποία γνωρίζουν ελάχιστοι.Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι η τρόικα δεν θα εμπλακεί στην επιμήκυνση αφού μια τέτοια απόφαση μπορεί να ληφθεί μόνον από τα Κοινοβούλια των κρατών μελών της Ευρωζώνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα