Πανάκριβα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Στα ίδια με τα περσινά, τσουχτερά επίπεδα παραμένουν και το φετινό καλοκαίρι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Οι ανά διαστήματα σημαντικές προσφορές μικρού αριθμού οικονομικών εισιτηρίων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν συνιστούν παρά την εξαίρεση. Αντιθέτως, ως κανόνας παγιώνεται ότι μια οικογένεια -τώρα πια σε εποχή Μνημονίου- πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι

στη τσέπη αν θελήσει να ταξιδέψει δια θαλάσσης για διακοπές. Ειδικά αν σκοπεύει να κλείσει και καμπίνα, να πάρει μαζί και το αυτοκίνητο.

Συνολικά 326 ευρώ -για κάποιους σχεδόν μισό μηνιάτικο- θα χρειαστεί να δαπανήσει μετ’ επιστροφής ένα ανδρόγυνο που θα μετακινηθεί από Πειραιά για Πάρο στην οικονομική θέση, έχοντας μαζί του και το ανήλικο παιδί του και Ι.Χ. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Νέων. Κάτι λιγότερο θα του στοιχίσει αν αποφασίσει να πάει από τον Άγιο Κωνσταντίνο ή τον Βόλο απέναντι στη Σκιάθο, στις Σποράδες. Στην περίπτωση αυτή για ένα δρομολόγιο διαρκείας περίπου δυόμισι ωρών, η τριμελής αυτή οικογένεια θα κληθεί να πληρώσει πηγαινέλα 303 ευρώ, από τη στιγμή που μόνο το αυτοκίνητο θα της κοστίσει 151 ευρώ.

Συνολικά 119 ευρώ μετ’ επιστροφής θα πληρώσει από την πλευρά του ένα ζευγάρι που θα ταξιδέψει στην οικονομική θέση για Ρόδο. Όσο δηλαδή, μπορεί να βρει το ένα αεροπορικό εισιτήριο για το νησί. Την ίδια ώρα, ακόμα και ένα τριήμερο στον Αργοσαρωνικό, στην Αίγινα, προδιαγράφεται δαπανηρό για το ζεύγος που θα πάρει μαζί του το ανήλικο παιδί του και το Ι.Χ. Μόνο για τα ακτοπλοϊκά θα ξοδέψει 102 ευρώ.

Σχετικά πιο οικονομική πάντως, σε σχέση με τους υπολοίπους προορισμούς δείχνει να παραμένει η Κρήτη, καθώς οι εταιρείες της γραμμής παρέχουν εκπτώσεις σε επιβάτες (αρχική τιμή από 36 έως 39 ευρώ το άτομο ή απλή μετάβαση) και Ι.Χ 85 ευρώ αν τα εισιτήρια κοπούν μετ’ επιστροφής. Στη δε τετράκλινη καμπίνα που θα κλείσει μια οικογένεια το ένα άτομο ταξιδεύει δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα