Παναθηναϊκός – Καντού 78-76

Αν και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με … της Καντού για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, παίρνοντας την πρώτη του νίκη.

Οι “πράσινοι” έπαιξαν πολύ άσχημα και παρ’ ότι ο Πάνκο στο τέλος τους “ξελάσπωσε” με τα φοβερά του σουτ, κατάφεραν και πάλι να κινδυνεύσουν από την Καντού, που μείωσε σε 78-76 στο 1,2” πριν το τέλος.

Ο Διαμαντίδης πήρε το φάουλ, πήγε στις βολές, αστόχησε στην πρώτη κατά λάθος, στη δεύτερη επί τούτου και τελικά έμεινε το 78-76 υπέρ του Παναθηναϊκού

που πήρε μία αγχωτική νίκη.

Ήταν πολύ νωχελικός αμυντικά και δέχτηκε πάρα πολλά εύκολα καλάθια στην άμυνα. Όσο για την επίθεση, τα είπαμε… Ο Πάνκο στο τέλος ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Πεδουλάκη. Ο έμπειρος άσος έδωσε λύσεις στο τελευταίο δίλεπτο, στέλνοντας την ομάδα του στο +8 (76-68). 

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνωστή του πλέον πεντάδα, τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Πάνκο και Άρμστρονγκ δηλαδή. Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 8-4 μετά από τρίποντο του Διαμαντίδη στο 3΄.

Ο Ούκιτς έστειλε τη διαφορά στο +5 (11-6), ωστόσο η Καντού απάντησε με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Αραντόρι και Μαρκοϊσβίλι.

Η είσοδος του Σχορτσανίτη έφερε την μπάλα για τον Παναθηναϊκό μέσα στη ρακέτα. Ο Πεδουλάκης άλλαξε στο πρώτο πεντάλεπτο όλη την πεντάδα του και ο Big Sofo έγραψε το 19-15. Ένα φάουλ στο Διαμαντίδη κι ένα κάρφωμα από τον Τσαρτσαρή έκανε το 23-17 του α’ δεκαλέπτου με το οποίο προηγούνταν οι γηπεδούχοι.

Το έκανε ντέρμπι η Καντού

Με την έναρξη του β΄δεκαλέπτου, ο Τσαρτσαρής έστειλε τη διαφορά στο +8 (25-17), όμως η Καντού δεν τα παράτησε… Οι πράσινοι αντιμετώπιζαν κάποια αμυντικά προβλήματα που εκμεταλλεύτηκαν οι Ιταλοί οι οποίοι μετέτρεψαν το 30-24 σε 31-33 χάρη σε ένα επιμέρους 9-1 που τους έδωσε το προβάδισμα.

Μάλιστα, η Καντού που πήγαινε σε γρήγορες επιθέσεις, ξέφυγε με 4 πόντους (36-40), όμως οι Σχορτσανίτης και Μπράμος ισοφάρισαν σε 40-40. Ο Τρινκέρι πήρε το τάιμ άουτ, αλλά δεν απέτρεψε το κάρφωμα του Τσαρτσαρή με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικός, δίνοντας μεγάλες ανάσες σε άμυνα κι επίθεση. Η Καντού έμενε κοντά στο σκορ χάρη στα 5/9 τρίποντα και στα προβλήματα του Παναθηναϊκού στην άμυνα.

Παρ΄ότι στο πρώτο τρίλεπτο της επανάληψης, οι “πράσινοι” περιόρισαν την Καντού στους δύο πόντους (49-45), δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο και να ξεφύγουν. Ο Ταμπού μείωσε στον πόντο (49-48), αλλά οι Πάνκο και Σχορτσανίτης έκαναν στο 24΄το 54-48 εν μέσω αποθέωσης.

Στο 26′ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 55-48, αλλά και πάλι έδειξε να μην πατάει γερά στα πόδια του στην άμυνα. Ένα καλάθι ψυχολογίας από τον Κίτσεν έκανε το 57-51 στο 28′, όμως η Καντού έφτανε με ευκολία στο αντίπαλο καλάθι.

Τελικά, τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον Σχορτσανίτη, έδωσαν πνοή στον Παναθηναϊκό κι ο Έλληνας σέντερ έγραψε το 61-55 στο 30′ μετά από επιθετικό ριμπάουντ πο

Keywords
Τυχαία Θέματα