ΠΑΟ: Oύκιτς διετίας

Άλλη μια πανηγυρική επιβεβαίωση του gazzetta.gr καθώς ο Ρόκο Λένι Ούκιτς υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, που επίσημα ανακοίνωσε την απόκτησή του!

Ο Κροάτης γκαρντ τα βρήκε σε όλα με τους «πράσινους», πληροφορία που αποκάλυψε το gazzetta.gr από το μεσημέρι της Δευτέρας (23/7) και λίγο αργότερα υπήρξε η ανακοίνωση που επισημοποίησε τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο 28χρονος πλέι μέικερ, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνίστηκε

στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, έχει αγωνιστεί επίσης στην Κάχα Λαμποράλ, την Μπαρτσελόνα και τη Ρόμα ενώ έχει περάσει και από το ΝΒΑ καθώς έχει φορέσει τη φανέλα των Τορόντο Ράπτορς και των Μιλγουόκι Μπακς.

Ο ύψους 1,96 γκαρντ, ο οποίος θα έχει ετήσιες απολαβές 800.000 ευρώ, θα αποτελέσει την πέμπτη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού μετά τους Μάικ Μπράμος, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Άντι Πάνκο και Βασίλη Ξανθόπουλο.

Κι είναι εξαιρετικά κομβική κίνηση η απόκτηση του Ούκιτς καθώς καταλαμβάνοντας θέση κοινοτικού αφήνει ανοιχτές ακόμα δύο θέσεις ξένων.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Κροάτης γκαρντ με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα sentragoal.gr. «Εχουμε συμφωνήσει σε όλα. Τις επόμενες μία δύο μέρες θα υπογράψουμε κιόλας. Πραγματικά θέλω να έρθω εκεί και να παίξω στον Παναθηναϊκό! Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και ήταν εντυπωσιακά ειλικρινείς κι ευθείς απέναντί μου. Είμαι ενθουσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο με προσέγγισαν» δήλωσε ο Ούκιτς και στη συνέχεια είπε πως «γνωρίζω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι προσπαθεί να ξαναχτίσει την ομάδα από την αρχή, να κάνει ένα restart, ανοίξει μία νέα σελίδα. Θεωρητικά οι άνθρωποι μου είπαν ότι θα είμαι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας, αλλά κι εγώ αν δεν παίξω καλά, κανείς δεν πρόκειται να μου χαριστεί. Μου αρέσει πολύ το πρότζεκτ, έτσι τουλάχιστον όπως μου το περιέγραψαν.Είναι πολύ ωραίο. Και για να πω την αλήθεια είχα 4 προτάσεις μαζί με αυτή από τον Παναθηναϊκό. Τις μελέτησα όλες και στο τέλος επέλεξα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, τον Παναθηναϊκό», συμπλήρωσε, παραδεχόμενος πως προτίμησε την ελληνική πρόταση από πολλές άλλες που είχε στα χέρια του».

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς θα φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια μετά από συμφωνία με την «πράσινη» ΚΑΕ.

Ο Ούκιτς (1.96, γκαρντ) γεννήθηκε στο Σπλιτ της Κροατίας στις 5 Δεκεμβρίου 1984 . Η καριέρα του ξεκίνησε στην ομάδα της πόλης του, την ΚΚ Σπλιτ (2000-05), από όπου μεταπήδησε στην Ισπανία και την Μπασκόνια (2005-06). Μετά από ένα χρόνου στους Βάσκους, φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (2006-07). Σειρά πήρε η Ιταλία και η Βίρτους Ρόμα (2007-08), πριν κάνει το ταξίδι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για το ΝΒΑ όπου αγωνίστηκε στους Τορόντο Ράπτορς (2008-09) και τους Μιλγουόκι Μπακς (2009-2010). Επέστρεψε στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2010 για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όπου έμεινε και τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους.

Ο Ούκιτς έγινε ντραφτ το 2005 από τους Τορόντο Ράπτορς στον δεύτερο γύρο και στο νούμερο 41

Keywords
Τυχαία Θέματα