ΠΑΟΚ: Καρδιοχτύπησε αλλά… κέρδισε

Μπορεί να καρδιοχτύπησε αλλά τελικά πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αφού νίκησε στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά. Μάλιστα για κάποιο διάστημα το κατόρθωσαν, δημιουργώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία του «Δικέφαλου».

Σταδιακά όμως οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στους Αρκάδες, με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ στο 24ο λεπτό:

ο Λάζαρ έκανε μπάσιμο από δεξιά και γύρισε την μπάλα στον Αθανασιάδη, που με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Μπαντή.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Αστέρα να πιέζει και πάλι, μόνο που αυτή τη φορά η προσπάθεια είχε διάρκεια και απέφερε την ισοφάριση στο 64ο λεπτό με τον Τσίμο Ναβάρο, σε φάση που αρχικά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ καθ΄ υπόδειξη του βοηθού αλλά στη συνέχεια το μέτρησε, αφού η μπάλα έφτασε στον σκόρερ από τα πόδια του Αποστολόπουλου.

Στο 71΄ μάλιστα οι παίκτες του Τσιώλη έχασαν μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν στη σέντρα του Ουσέρο ο Ράγιος έπιασε καρφωτή κεφαλιά, που απέκρουσε σωτήρια ο Ιτάνζ. Στο 78΄ νέα ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν το μακρινό σουτ του Ράγιος απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια ο Ντε Μπλάσις πλάσαρε άουτ, σε διπλή ευκαιρία!

Τελικά το γκολ ήρθε από την άλλη πλευρά, όταν στο 89ο λεπτό ο Σαλπιγγίδης «τιμώρησε» την ασυνεννοησία του Μπαντή με τον Σανκαρέ, που συγκρούστηκαν μεταξύ τους, και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το στήθος.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η αρκαδική ομάδα είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά η βολίδα με το αριστερό από τον Σανκαρέ ανάγκασε τον Ιτάνζ σε μεγάλη απόκρουση, ενώ στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα