ΠΑΟΚ-Τσβόλε 4-1

Πετυχημένο ήταν το τεστ του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Τσβόλε την Τετάρτη (18/7). Ο “Δικέφαλος” επικράτησε 4-1 της ολλανδικής ομάδας χάρη σε γκολ των Ρομπέρ, Γιάννου, Λίνο και Αθανασιάδη, σε ένα ματς που κυριάρχησε από το ξεκίνημα και το 4-4-2 με τους κεντρώους στην ευθεία “κούμπωσε” ιδανικά.

Η Τσβόλε έδειχνε να είναι εκτός κλίματος, κάτι που ο ΠΑΟΚ

εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του.

Μόλις στο 2′, με ωραία ενέργεια ο Αθανασιάδης μπήκε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, αλλά απομάκρυναν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Τσβόλε. Στο 5′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους Ολλανδούς, όταν ο Φαν ντεν Μπεργκ έπιασε επικίνδυνη κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Κρέσιτς, όμως, να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 8′ ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ και απέκρουσε με υπερένταση ο Τερ Βίλεν, ενώ στο 10′ μετά από λάθος στην άμυνα της Τσβόλε, ο Αθανασιάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας απέναντι από την εστία της Τσβόλε, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Κάτσε με μακρινό σουτ να απειλήσει τον Τερ Βίλεν και στο 20′ ο Ρομπέρ σέντραρε, όμως, ο Κουμαλό που έβαλε την προβολή δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε το… σφυροκόπημα και στο 23′ σέντρα σουτ του Λίνο κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Στο 26′ ήρθε το πρώτο γκολ για τον ΠΑΟΚ, με τον Ρομπέρ ο οποίος σκόραρε για δεύτερο σερί ματς. Ο Γάλλος μετά από όμορφη ενέργεια όπου πέρασε δύο παίκτες της Τσβόλε σούταρε και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκεριμένα στο 35′ ο Γιάννου με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ετο έγραψε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις για την επιτυχία.

Στο 37′ ο Κλάους προσπάθησε να “κρεμάσει” από το κέντρο τον τερματοφύλακα της Τσβόλε, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 44′ μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Λίνο ο ΠΑΟΚ βρέθηκε προηγούμενος με 3-0.

Κατέβασε ταχύτητα

Δυνατά μπήκε ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο μέρος. Στο 48′, ωραία συνεργασία των παικτών του “Δικεφάλου” από τα αριστερά, ο Λίνο σέντραρε και ο Κλάους που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας με κεφαλιά σημείωσε το 4-0. Στη συνέχεια, έπεσε αισθητά ο ρυθμός του αγώνα και ο “Δικέφαλος” έδωσε χώρο στην ολλανδική, χωρίς, όμως, πάλι η Τσβόλε να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά.

Μετά από ένα διάστημα όπου έγινε παιχνίδι κέντρου η Τσβόλε, πάντως, σκόραρε, όταν ο Ακιλίλε στο 66′ βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτς και πλάσαρε σωστά μειώνοντας σε 4-1. Στο 78′ ο ολλανδικός σύλλος έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ μετά από υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Καϊμάλ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Γιώργος Δώνης μέχρι το 66′ είχε αλλάξει όλη την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες του “Δικεφάλου” να αγωνιστούν. Ο Μπαρνς δεν ξεκίνησε βασικός, πέρασε στο ματς στο ημίχρονο, χωρίς, ούτε αυτή την φορά να κάνει την διαφορά, οπως ψάχνει ο ΠΑΟΚ για τους ξένους του.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

Κρέσιτς (66′ Γιακουμής), Κουμάλο (46′ Στάμου), Κατσικά

Keywords
Τυχαία Θέματα