Παπαδημούλης: Εκλογές πολύ πιο σύντομα από την τετραετία

Την πρόβλεψη ότι θα γίνουν εκλογές πολύ πιο σύντομα από την τετραετία έκανε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, δήλωσε πως η πρωτιά θα κριθεί ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι πολύ πιο πάνω από το 30%.

Σχετικά με την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε ότι επεβλήθη δια του πρωθυπουργού η γραμμή της

τρόικας, εκφράζοντας την απορία πώς «ο κ. Σαμαράς μια ημέρα πριν τη συνάντηση με την τρόικα βγήκε στην Ημερησία και έδωσε γραμμή. Με ποια κριτήρια μια κυβέρνηση που μοιράζει μεταξύ της τα πόστα θα μας πείσει ότι θα κάνει αυτή τη δουλειά αξιοκρατικά», προσθέτοντας «τι μας πείθει ότι δεν θα έχουμε μια νέα πλατεία Κλαυθμώνος;».

Χαρακτήρισε μάλιστα «κοινωνικό κανιβαλισμό» την προσπάθεια της κυβέρνησης να «πείσει τον άνεργο ότι η πρόθετη ανεργία στο δημόσιο είναι δική του σωτήρία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τη γραμμή του κόμματος, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι στις απολύσεις και στην αναδιοργάνωση, αλλά είναι αντίθετος στο «βάφτισμα των απολύσεων ως σχέδιο αναδιοργάνωσης». Δηλώνοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση θα φτιαχτεί ένα σοβαρό ΣΔΟΕ, που θα διορίζει σοβαρούς επιχειρηματίες. «Ερχόμαστε για να χτίσουμε καλύτερα πράγματα», σημείωσε, θέτοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία φορολογικού συστήματος.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει να σταματήσει ο κατήφορος της ύφεσης. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία της κινητικότητας και της αξιολόγησης γιατί υπάρχουν δουλειές που λείπουν σε μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στη γραμμή της Μέρκελ, σημείωσε πως οδηγεί σε οικονομική διάλυση τον ευρωπαϊκό νότο και εξέφρασε την πεποίθηση πως «θα αλλάξει και όσοι επενδύσουν στη συμμαχία αντικατάστασης της πολιτικής της Μέρκελ θα επενδύσουν σε θετικές αλλαγές».

«Μιλάμε για πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες», είπε συγκεκριμένα, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝ

Δεν θέλουμε να μείνουμε από το ευρώ, είμαστε εναντίον της εθνικής αναδίπλωσης. Το σενάριο δεν είναι επιστροφή του καθένα ξεχωριστά στο εθνικό του νόμισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα