Παπαρήγα: Προωθούν ένα νέο και χειρότερο σχέδιο Ανάν

«Οι πρόσφατες δηλώσεις Νταβούτογλου επιβεβαιώνουν την εκτίμηση για την προώθηση ενός νέου και χειρότερου ‘σχεδίου Ανάν’ ή defacto διχοτόμηση» εκτιμά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Μιλώντας στη Realnews, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι «εκτός από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το ‘σχέδιο Ανάν’ υποστηρίχθηκε από πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο που πρωταγωνιστούν στη σημερινή

κυβέρνηση. Οι κατοπινές επιλογές της αστικής τάξης της Κύπρου δημιουργούν έδαφος για να καμφθεί η τότε στάση του κυπριακού λαού υπέρ του ‘όχι’».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «Η αποδοχή των δεσμεύσεων της ΕΕ, η εξειδίκευση τους με το μνημόνιο, η προετοιμασία εισόδου στο ΝΑΤΟϊκό ‘Συνεταιρισμό για την Ειρήνη’ αλλά και η επιλογή ανάδειξης της Κύπρου σε ενεργειακό κέντρο, ανοίγουν το δρόμο σ’ αυτή την εξέλιξη. ΗΠΑ, Ισραήλ και πρόσφατα η Ρωσία προχωρούν σε υποδείξεις για τη διευθέτηση του Κυπριακού με τρόπο που να διευκολύνει τα μεγάλα ενεργειακά σχέδια στην περιοχή. Η κατάσταση επιδεινώνεται μετά τη φανερή προσέγγιση Ισραήλ – Τουρκίας».

Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αξιοποιεί την χρεοκοπία των θέσεων ΣΥΡΙΖΑΚαμμένου, για να εμφανίσει τη δική της πολιτική, ως μονόδρομο, επιβάλλοντας πιο άγρια μέτρα». Παράλληλα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι στο συνέδριο «το ΚΚΕ θα απορρίψει εκείνες τις απόψεις που είτε συγκαλυμμένα είτε ανοιχτά προτείνουν τον αφοπλισμό του ΚΚΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα