Παπουτσάνης: Μειωμένες ζημιές

Τις εξαμηνιαίες οικονοµικές καταστάσεις του 2012 δημοσίευσε η ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ A.B.E.E. (πρώην Plias A.B.E.E.).
Σε ενοποιηµένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 ανήλθε σε 7,1 εκατ. ευρώ έναντι 7,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μειωμένος κατά 2% περίπου. Από τις παραπάνω πωλήσεις το 27% περίπου αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ στο εσωτερικό και εξωτερικό, το 17% πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, και το υπόλοιπο 56% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικές πωλήσεις.
Το ποσοστό των εξαγωγών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ανήλθε σε 37% έναντι 35%

το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της εταιρίας επηρεάστηκαν αρνητικά κατά 0,5 εκατ. ευρώ λόγω της στρατηγικής μείωσης αποθεμάτων του διανομέα της. Κατά ένα αντίστοιχο ποσό μειώθηκαν οι πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά λόγω της ύφεσης του τουρισμού αλλά και τηςκαθυστέρησης έναρξης της τουριστικής σεζόν.
Όσον αφορά τα επώνυμα προϊόντα ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, αυτή η τάση δεν προβλέπεται να συνεχιστεί κατά το δεύτερο εξάμηνο δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των αποθεμάτων του διανομέα ενώ και οι πωλήσεις αυτού προς τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και το παραδοσιακό χονδρεμπόριο παρουσίασε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους αύξηση 2,4%. Ενδεικτικά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 στην κατηγορία των στερεών σαπουνιών το μερίδιο όγκου της ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ αυξήθηκε κατά 15,8% από 21,1% σε 24,5% της αγοράς. Αντίστοιχα στη ξενοδοχειακή αγορά αναμένεται κατά ένα μεγάλο μέρος διόρθωση της απόκλισης που σημειώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο λαμβάνοντας υπόψη της ενδείξεις των παραγγελιών του μηνός Ιουλίου που είναι και ο μήνας με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία αυτή.
Τέλος η κατηγορία προϊόντων τρίτων και ιδιωτικής ετικέτας παρουσίασε κατά την τρέχουσα περίοδο αύξηση 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή λόγω νέων συνεργασιών αλλά και ανάπτυξης υφιστάμενων, με τις προοπτικές για το άμεσο μέλλον να παραμένουν πολύ καλές.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους το μικτό κέρδος της εταιρίας ανήλθε σε 1,44 εκατ. ευρώ έναντι 1,41 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το περιθώριο μικτού κέρδους ανήλθε σε 20,4% έναντι 19,6% το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011. Η βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους αποδίδεται στις συνεχιζόμενες προσπάθειες μείωσης του βιομηχανικού κόστους, αύξηση παραγωγικότητας και βελτίωση του προϊοντικού μίγματος.
Σε ενοποιημένο επίπεδο τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων(EBIDTA) ανήλθαν σε 517 χιλ. Ευρώ έναντι 640 χιλ. Ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Σε ενοποιημένο επίπεδο τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημίες 158 χιλ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 έναντι ζημιών 343 χιλ. Ευρώ το αντίστοιχοεξάμηνο του 2011. Σε επίπεδο μητρικής τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σεζημίες 165 χιλ. Ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 έναντι ζημιών 338 χιλ. τοαντίστοιχο εξάμηνο του 2011.
Τα αποτελέσματα μετά φόρων σε ενοποιημένο επίπεδο βελτιώθηκαν από ζημίες 425 χιλ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 20
Keywords
Τυχαία Θέματα